1. HABERLER

  2. Oprukçu Yaşlılar Gününü Unutmadı

Oprukçu Yaşlılar Gününü Unutmadı

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Başkan Oprukçu, “Türk Milleti yaşlısını ''Ata''...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Oprukçu, “Türk Milleti yaşlısını ''Ata'' olarak bilir, hem evinin hem de devletinin temel direği olarak görür” diyerek ;

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmalarının gerekliliğini belirterek şöyle ifade etti;

“ Türk Milleti yaşlısını ''Ata'' olarak bilir, hem evinin hem de devletinin temel direği olarak görür. Anadolu insanı atasına hürmet etmenin, ona saygı ve sevgi göstermenin bereketi artırdığı inancı ile hareket eder.

Bir ömrün büyük kısmını ailesine, topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde ilgiyi, sevgiyi ve bakımı talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti beklerler. Bu hizmeti ve alakayı çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkânlar ölçüsünde Devletimiz tarafından verilmektedir.

Devleti halka hizmet etme aracı olarak gören yöneticiler, bir sınıf ve kesimin değil, bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar yürütmeyi, bu bağlamda yoksullar, bakıma muhtaç yaşlılar, çocuklar ve işsizler için özel programlar oluşturmayı, zor durumdaki vatandaşlarımıza, terk edilmiş ve kimsesizlik duygusu yaşatmamayı hedeflemelidir. Sosyal Devlet olmanın gereği de budur.

Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikle her insanın sonrada sosyal devletin öncelikli görevleri arasındadır." Ereğli Belediye Başkanı olarak ben ve çalışanlarımız şehrimizde yaşayan yaşlılarımıza hürmet ve hizmet etmeyi kendimize şiar edindik, bu güne kadar ve bu günden sonra bizden talep edilenleri eksiksiz yapmak gayreti içerisindeyiz.

Unutmayın ki , bugünün genci yarının yaşlısıdır” dedi.

Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum." Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.