1. HABERLER

  2. Oprukçu’nun Projeleri Çin Malı Çıktı

Oprukçu’nun Projeleri Çin Malı Çıktı

 Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun, ‘Ereğli’ye yapmayı düşünüyoruz’ diyerek yayınladığı projelerin, internetten alınan resimler...

A+A-

 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun, ‘Ereğli’ye yapmayı düşünüyoruz’ diyerek yayınladığı projelerin, internetten alınan resimler olduğu ortaya çıktı. Projelerin internetten indirildiğini, CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı ortaya çıkardı.

 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun, Ereğli’ye yapmayı düşünüyoruz diyerek yayınladığı proje resimlerinin Çin kaynaklı internet sitelerinden alındığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, “halkın hayalleri üzerinden siyaset yapmaya gerek yok” dedi.

CHP Ereğli ilçe teşkilatı binasında düzenlediği basın toplantısında şunlara yer verdi: “Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Oprukçu, birkaç gündür yerel televizyonlarda projelerinden bahsediyor ve bu projelerden bahsederken de, çizdirdiği projelerde milli motiflere önem verdiğini belirtiyor. Oprukçu’nun yeni belediye binası projesi olarak çizdirdiğini söylediği yeni belediye binası, Bolu ili Gerede ilçesi belediyesinin belediye binası projesidir. Umarım Gerede Belediyesi bu proje ilgili olarak telif hakkını kullanmaz. Yine Oprukçu tarafından Yenimahalle’ye yapılacağı açıklanan Yenimahalle Kent Müzesi ve Kültür Merkezi’nin, Çin’de, Kaynak Dosya Kütüphanesi binasına ait olduğu ortaya çıktı. Yine sayın Oprukçu tarafından yayınlanan, Atatürk Kültür Parkı’na yapılacak olan bin kişilik termal otel projesinin de, Vietnam’da bir otele ait olduğu ortaya çıktı. Buradan Sayın Oprukçu’ya da seslenmek istiyorum, bu otel içerisinde kilise de var, sizin yapacağınız otel içerisinde kilise yer alacak mı?. Oprukçu’nun bir diğer projesi olan Gençlik Kamp ve Spor Tesisleri binasının da, Çin’de, içerisinde 19 tane stadyum bulunan bir spor tesisine ait olduğu belirlendi. Sayın Oprukçu, internetten kopyaladığı resimleri, kendi projesiymiş gibi yayınlayarak halkı kandırmaya çalışırsa, bunun hesabını halk soracaktır” dedi.

Köksal Filorinalı, basın toplantısında, diğer adayların, CHP’nin projelerine sahip çıktığını belirterek, “biz projelerimizi noterden onaylattık. Proje açıklamalarımızın tarihi de bellidir. Bunun da dikkate alınmasını istiyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.