1. HABERLER

  2. OYMAK AÇIKLAMASINDA, BU YAPILANDIRMA DEĞİL AFTIR DEDİ...

OYMAK AÇIKLAMASINDA, BU YAPILANDIRMA DEĞİL AFTIR DEDİ...

Ereğli Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Oymak düzenlediği basın açıklamasında Torba Yasanın Kredi borcu olan esnafa getirdiği kolaylıklarla...

A+A-

Ereğli Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Oymak düzenlediği basın açıklamasında Torba Yasanın Kredi borcu olan esnafa getirdiği kolaylıklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde esnafın büyük bir merakla beklediği Torba Yasa ile ilgili olarak konuşan Ereğli Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Oymak ‘’Bu bir yapılandırma değil aftır.’’diye konuştu.

1962 yılında kurulan Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifin ilk kez böylesine böyle büyük bir faiz indirimi uygulaması ile karşılaştığını belirten Oymak, bunun ne kadar bir yapılandırma olarak dillendirilmiş olsa da, esasında bu uygulamanın büyük bir af olduğunu kaydetti.

Yasa ile birlikte Türkiye’de ki tüm kooperatifler gibi Ereğli esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin de zarar ettiğinin altını çizen Oymak, kendilerinin zarar etmiş olmalarının bir öneminin olmadığını vurgulayarak, uygulamanın esnafı rahatlatacak olmasının kendilerinin sevindirdiğini söyledi.

1996 yılından bu yana 2014 yılı Nisan ayıda dahil takibe düşen kredi borçlu esnafın borcunun ana miktarının peşin ödemesi durumunda hiçbir faiz ve masraf giderinin alınmayacağına işaret eden Oymak, esnafın istemesi durumunda yüzde 6 faiz oranı ile borçları 6,9 ve 12 eşit taksite bölünebileceğine dikkat çekti.

Oymak,Esnaflara bu tarihi fırsatı kaçırmamaları tavsiyesinde bulundu. Oymak, uygulamadan yararlanmak isteyen esnafların 1-31 ekim tarihleri arasında Ereğli Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifine başvurmaları gerektiğini belirterek sözlerine yaptığı bu önemli açıklamayla

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.