1. HABERLER

  2. Özel Çocuklar ile PMYO Öğrencilerinden Dostluk Maçı

Özel Çocuklar ile PMYO Öğrencilerinden Dostluk Maçı

Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu ile Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Futbol takımları arasında yapılan dostlukEreğli Polis Meslek...

A+A-

Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu ile Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Futbol takımları arasında yapılan dostluk

Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu ile Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Futbol takımları arasında yapılan dostluk maçında her iki okul öğrencileri büyük bir kaynaşma ile Amatör Spor Faaliyetleri Haftasının önemine uygun bir kardeşlik, yardımlaşma yönünde paylaşım yaşadı.

Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali KURBİ’nin daveti ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen faaliyetlere Kazım Demirel Sevgi özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezinden 30 öğrenci ile Polis Meslek Yüksek Okulu yönetici, öğretim görevlileri komiserler ve okul öğrencileri katıldı.

Gösteri maçında her iki takım ciddi bir mücadele ile etkinliği kucaklaşarak dostluk içerisinde tamamladı.

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali KURBİ okul öğrencilerimizin empati anlayışlarını geliştirmek, yardımlaşma duygularına özel gençlerle ayrı bir pencere açmak en önemli görevleri oluğunu, Polis adayı öğrencilerin anlayışlarını engelli vatandaşlarımızı tanıyarak daha samimi ve bilinçli hizmet vermelerini de bu etkinliklerle geliştirmeyi hedeflediklerini ilgili okula iletti. Engelli gençlere okul içi okul dışı sosyal ortamlarda farklı etkinliklerde okul personeli ve öğrencilerle Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi okulumuzun Toplumsal Uyum Becerileri Ders amaçlarının gerçekleştirilmesine yönelik farklı etkinliklerle destekleyeceklerini Sevgi Okuluna iletti.

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Müdürü A. Vefa DEMİRKIRAN, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması amacıyla kişi ve kurumların spora katılımın üst seviyede sağlanması, spor bilincinin oluşturulmasıyla 13 - 19 Ekim 2014 tarihlerinde kutlanacak olan Amatör Spor Haftasının Özel Sporcular açısından önemine değindi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun 14 branşta yaklaşık 240 spor külübü ile yurt genelinde çok önemli faaliyetleri olduğunu okul spor kulübünde 6 branşta 23 sporcu ile faaliyetlere hazırlandıklarını belirtti. 2015 yılından itibaren okul spor kulübünün futbol ligi müsabakalarına katılmak üzere Futbol Antrenörü Hüseyin ALTINTAŞ’la bir ay öncesinden çalışmalara başladığını söyledi.

Polis Meslek Yüksekokulu ile yapılan maçta dostluk ve kardeşlik mesajlarının verildiğini, okul olarak öğrencilerin zorunlu dersi Toplumsal Uyum Becerileri dersi ile Beden Eğitimi dersinin okul ortamı dışında öğrenci ve sporcuları için büyük gelişme olanağı sağladığı söyledi. Bu tür faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde engin hoşgörü ve desteği olan ilçe Kaymakamımız Şakir ERDEN’in yaklaşımının son derece önemli olduğunu İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim ÇİMEN’in de aynı şekilde faaliyetlerini desteklediğini söyledi. Okul idareci ve öğretmenlerinin bu yaklaşıma olan gönüllü katılımlarının da önemli olduğunu söyleyerek okul öğretmenlerine teşekkür etti.

Polis Meslek Yüksekokulunun büyük bir hazırlık ve fevkalade düzenli planladığı ilk etkinlikte öğrencilere neşeli saatler yaşatan toplum içerisinde özgür hareket edebilme özgürlüğü hissettiren faaliyetin ev sahibi Polis Meslek Yüksekokulu müdürü Ali KURBİ’ye etkinlikleri okulumuzla istişare ederek planlayan ve hazırlıkları yapan Şube Müdürü Ali BAŞ ve Komiser İsmail ŞAHAN’a çok teşekkür ettiğini belirterek Yaşam Boyu Spor slagonu ile her bireyin kendi şartları ölçüsünde spora katılmalarını diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.