1. HABERLER

  2. Özgüven: Ereğli’nin Bugünü ve Yarınları İçin Buradayız

Özgüven: Ereğli’nin Bugünü ve Yarınları İçin Buradayız

Belediye Başkanı Özkan Özgüven,  göreve geldiği günden buyana vatandaşların sıkıntılarını dinlemeye kısa ve orta vadede çözümler bulmaya...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven,  göreve geldiği günden buyana vatandaşların sıkıntılarını dinlemeye kısa ve orta vadede çözümler bulmaya devam ediyor.

Ereğli Belediyesi, demokratik, katılımcı yerel yönetimin ve sosyal belediyeciliğin adresi olmaya, yurttaşların talep ve şikâyetlerini çözüme kavuşturmaya devam ediyor.  Düzenlenen halk günü vasıtasıyla her kesimden halk, belediyeden talep, şikâyet, öneri ve beklentilerini bizzat Başkan Özgüven’e anlatma imkânı elde ediyor.  Belediye Başkanı Özkan Özgüven, halk günlerinin ilçe sorunları karşısında Belediye olarak vatandaşların katılımlarının sağlanmasının amaçlandığının altını çiziyor.

Başkan Özgüven, Ereğli halkı ile bir araya geldiğinde vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını dinliyor. Vatandaşlara tek tek söz hakkı verilen toplantılarda bazı sorunlarını dile getiren ilçe sakinleri, ağırlıklı iş taleplerini de arz ediyor.  Başkan Özgüven ile toplantılarda bir araya gelen İlçe sakinlerinin en çok dile getirdiği taleplerin başında “İstihdam alanlarının açılması ve işsizlik sorunlarına çare bulunması” isteği geliyor. Kendisine iletilen sorunları bir yandan not eden Başkan Özgüven, kısa sürede çözülebilecek sorunlar için toplantı esnasında hazır bulunan ilgili müdürlere ileterek sorunların çözülmesini sağlıyor. Ancak belediyelerin, istihdam oluşturma açısından güçlü kurumlar olmadığını kaydeden Başkan Özgüven, işadamlarının büyük istihdam sağlayacak yatırım projelerine ağırlık vermeleri gerektiğini vurguladı.

Başkan Özgüven, “Önümüzdeki süreçte bazı kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa düzenleyeceğimiz kurslar ve bazı bakanlıklarca oluşturulacak mikro krediler sayesinde istihdama yönelik çalışmalarımız olacak. Halkımızın bir yandan sorunlarına çözüm üretmeye çalışırken, diğer yandan da bizlerle paylaşmak istedikleri proje ve çalışmaları da değerlendiriyoruz. Belediyemizin, karar mekanizmasına halkımızı katarak hizmet ve proje üretiyoruz” diye konuştu.

Şeffaf belediyecilik anlayışının bir gereği olarak belediyenin kapılarının vatandaşlarla her zaman açık olduğunu da söyleyen Başkan Özgüven, “ Halkımızla iç içe olmanın, olanların sorunlarını çözmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyorum. Biz Ereğli’nin bugünü ve yarınları için buradayız” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.