1. HABERLER

  2. Özgüven; “Ereğli’yi Birlikte Kalkındıracağız”

Özgüven; “Ereğli’yi Birlikte Kalkındıracağız”

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Belceağaç Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.30 Mart seçimleri sonrası...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Belceağaç Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

30 Mart seçimleri sonrası devraldıkları Belediye’de birçok sorunla karşılaştıklarını ifade eden Özgüven bu sorunların aşılması için yoğun bir mücadele verdiklerini söyledi. Belediye borçlarının yapılandırılması, sistemin oturması ve ekip ruhunun oluşması için belli bir sürecin geçtiğini kaydeden Özgüven Büyükşehir Yasasına da adapte olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ereğli’de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sorunlara müdahil olduklarını belirten Özgüven 2015 yılının atılım yılı olacağını belirtti. 2015 yılında Belceağaç Mahallesinde de alt yapı başta olmak üzere güzel hizmetlerin geleceğini vurgulayan Özgüven, “Ereğli’yi birlikte kalkındıracağız” diye konuştu.

Belceağaç Mahallesinin Ereğli için önemli bir merkez olduğunun altını çizen Özgüven, “Belceağaç beyaz kiraz üretiminin merkezi. Türkiye’de sadece Ereğli’de yetişen beyaz kiraz’ın diğer kirazlara göre önemli bir avantajı var. Diğer kirazlar sofralık olarak tüketilirken beyaz kiraz sanayide de kullanılıyor. Bu avantajı ile Ereğli’de İtalyan firmalara ait iki fabrika aktif şekilde çalışıyor. Burada önemli sorun olarak karşımıza pazar oluşturulamaması çıkıyor. Zamanında kooperatif marifeti ile bu sorunu gidermek istedik ama maalesef olumlu sonuçlar alamadık. İnşallah bu sorunu da çözüme birlikte kavuştururuz” diye konuştu.

Özgüven tarımsal sulamanın da bilinçli yapılmasının önemli bir konu olduğunu kaydettiği konuşmasında, “Kapalı sulama sisteminin hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bu projenin en önemli ayağını kuşkusuz çiftçilerimiz oluşturuyor. Sizler bu projeye katkınızı verdiğiniz an önemli bir mesafe alacak ve projenin yapım çalışmalarının startı verilmiş olacak. Yaklaşık 300 milyon TL’ye mal olacak proje Ereğli’nin kaderini değiştirecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.