1. HABERLER

  2. Özgüven’den 10 Kasım Mesajı

Özgüven’den 10 Kasım Mesajı

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 76. yılında şükran...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 76. yılında şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

Başkan Özgüven, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 76. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Özgüven mesajında, Atatürk’ün liderliği ve devlet adamlığı ile 20. yüzyıla damgasını vuran bir lider olduğunu ifade ederek, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk Milleti'nin yolunu aydınlatmaya devam ettiğine vurgu yaptı.

“Atatürk, umutların yok olduğu bir dönemde, halkımızı bir araya toplayarak, Milli birliği sağlamış ve Kurtuluş Savaşı’yla büyük bir zafer kazanmıştır. Atatürk'ün mirasını geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalıyız. Bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi yaşatmanın, hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız” diyen Özgüven mesajının devamında; “Atatürk yalnızca Türk Milleti'ne değil tüm dünyaya ve insanlığa malolmuş bir liderdir. Kendi döneminin devlet liderleri bile bu büyük kişiliğin karşısında hayranlıklarını gizleyememişlerdir. Bugün Millet olarak vazifemiz ‘Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır’ sözlerinde olduğu gibi Atatürk'ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren kuşaklar yetiştirerek, ihtiyaç duyacakları özgüven ve inanca sahip olmalarını sağlamaktır. Bu vesileyle, aramızdan ayrılışının 76. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.