1. HABERLER

  2. Paksoy, Aday Adaylığını Açıkladı

Paksoy, Aday Adaylığını Açıkladı

Ak Parti Konya Milletvekili aday adayı Nadir Paksoy ilçe teşkilatında adaylığını açıkladı.Ben bir milletvekili adayından önce bir eşim, babayım, bir...

A+A-

Ak Parti Konya Milletvekili aday adayı Nadir Paksoy ilçe teşkilatında adaylığını açıkladı.

Ben bir milletvekili adayından önce bir eşim, babayım, bir kardeşim, bir oğulum. Ben sizden biriyim. Ereğli’de yaşıyor, her gün Ereğlilinin derdi ile dertleniyor, sevinci ile neşeleniyorum. Sizler ne yaşıyorsanız ben de onu fazlası ile yaşıyor hissediyorum dedi.

Ereğli’den kemoterapi, radyoterapi gibi ileri düzeyde tedaviler almak için Konya’daki Meram ve Selçuklu Tıp Fakültelerine düzenli olarak gitmek zorunda kalan hemşerilerimizin olduğunu biliyorum.

Ak Parti iktidarları ile ülkemiz sağlık alanında dünya çapında gıpta ile bakılan bir noktaya gelmiştir. İngiltere’den, Almanya’dan, Fransa’dan, hatta Yunanistan’dan olmak üzere Avrupa’nın ve dünyanın pek çok yerinden yabancı hastalar tedavi olmak, Türk hekimlerine ve Türk sağlık sistemine kendilerini emanet etmek için ülkemize gelmeye başlamıştır. Özellikle büyük metropol şehirlerimizde yoğunlaşan uluslar arası standarttaki özel ve kamuya ait sağlık tesisleri sağlık hizmetlerinde dünya çağında adlarından söz ettirmektedir. Konya’mız yine bölgesinde sağlık açısından merkezi bir rol oynamaktadır. Ölçek ekonomisi nedeniyle ihtisas ve tam teşekküllü sağlık tesisleri ancak büyük şehirlerde yapılabilmektedir. Ereğli’nin bu noktada bağlı olduğumuz il olan Konya merkezinden uzaklığı hemşerilerimize sıkıntı oluşturmaktadır.

Hali hazırda Ereğli’de biri mühendislik fakültesi, biri eğitim fakültesi, biri de meslek yüksek okulu olmak üzere Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne bağlı üç yüksek öğretim birimi vardır. Yakın zamanda bir de Adalet meslek yüksek okulu açılacaktır. Ereğli artık bir üniversiteyi, çoktan hak etmiştir. Allah nasip ederse, milletvekili olduğumda ilk işim Ereğli Üniversitesi’nin teklifini vermek olacaktır. Üniversite kuruluş aşamasında Ereğli Tıp Fakültesinin kuruluş metnine eklenmesini sağlayacağız inşallah. Ereğli Devlet Hastanesi Ereğli Üniversitesinin Tıp Fakültesi’ni oluşturmak için kullanılacaktır. Bugün Ereğli çevresi ile birlikte 150 bin civarında bir nüfusa dayanmıştır. Bir tıp fakültesi Ereğli için artık bir hayal değildir, ihtiyaçtır. Ereğli Üniversitesi için atacağımız adımlar inşallah hem vatandaşımızın bir Tıp Fakültesi ile ileri düzeyde sağlık hizmetlerine kavuşmasını, hem de eğitim tarihi çok eskilere dayanan Ereğli’mizin yüksek öğretim alanında şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmesini sağlayacaktır.

Sevgili hemşerilerim,

Bağrından Recep Tayyip Erdoğan gibi, Ahmet Davutoğlu gibi yiğitler çıkaran bu millet yeniden büyük bir ülke olarak küresel güç olma yolunda Allah’ın izni ile emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemizle birlikte şehrimizi de kalkındırmak için, daha güzel ve müreffeh yarınlara hep beraber ulaşmak için inşallah hep birlikte çalışacağız. Kısır çatışmalar, ağız kavgaları, sen ben davası için değil, Ereğli’ye ve memleketimize hizmet etmek, çocuklarımızın, torunlarımızın büyük şehirlere göçüp gidip Ereğli bilincini kaybetmemeleri, Ereğli’mizde mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşamaları için daha çok çalışacağız. Bunu babalarımıza ve dedelerimize, Ereğli kültürünü, memleket sevdasını bizlere aşılayan büyüklerimize borçluyuz. Ben Ereğli için çalışmaya, gecemi gündüzüme katmaya hazırım dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.