1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Pancar Teslimi İçin Sıra Bekleyen Üretici Dertli!
Pancar Teslimi İçin Sıra Bekleyen Üretici Dertli!

Pancar Teslimi İçin Sıra Bekleyen Üretici Dertli!

Ereğli’de Şeker Fabrikası'na farklı yerlerden gelerek pancar taşıyan kamyon, tır ve traktör şoförü ve pancar üreticisine soğukta sıra, beklerken oluşan kuyruklar pancar üreticine zor anlar yaşatıyor.

A+A-

Fabrikaya şeker pancarı teslim etmek için gelen kamyon, tır ve traktör şoförü ve pancar üretici çiftçi, Soğuk havada zor şartlarda araçlarını boşaltmak içi sıra kuyruğunda bekliyor. Fabrika tesislerden itibaren kilometrelerce uzayan kuyrukta bekleyen şoför ve üretici, bu sırada araçlarının başından da ayrılamadıklarını sıra kaçacak diye soğukla adeta dans ederek soğuğa karşı mücadele veriyor.

Kimi üretici yemek sorunu yaşarken, Bazıları ise zamanlarını arkadaşlarıyla çay içip sohbet ederek geçiren şoförler, yemeklerini de kendileri yapmak zorunda kalıyor.

Ailesinin geçimini rızkını kamyon şoförlüğü yaparak sağladığını dile getiren sürücüler, Bizzat gittim yetkililere yanına durumumuzu ifade ettim Alacağız deniliyor sonu boş çıkıyor kilometrelerce yol gelmişiz, Bize yazık günah değil mi? Bu araç da benim fabrikam, Bu araç sayesinde çocuklarımın karnı doyuyor ve onları okutmak için mücadele veriyorum 8 kişiye bakıyorum, taksitlerim var. Bir yer bulup pancarı boşaltmak istiyoruz diyen üretici sesimizi duyurun diye basın kuruluşlarından destek isteyerek yetkililer sesimizi duysun ki bu sorunlar çözülsün diyerek serdenişte bulundu.

Soğuk havada kimi araç içerisinde yattıklarını söylerken kimi araç sahipleri ise vaktimiz sırada aracın yanında geçiyoruz dedi. Beylerin keyfi yeterse alıyor yoksa almamak için bir bahaneleri oluyor diyen üretici, Koskaca fabrika bazı görevlilerin keyfine göre mi işleyecek hava kış yapmadan kar yağmur olmadan alınsa da bu durumdan biz de kurtulsak diye sözlerinin karşılık bulmasını bekleyen çiftçi 20 yıldır bu mesleği yapıyorum, sürekli yollardayız. Çoluk çocuk evde bekliyor, ömrümüz yollarda geçiyor. Kamyoncunun hayatı yolculuk demektir, ömrü yoldur ifadesini kullandı. Randevulu veya günlü söküme de değinen üretici kimi iyi derken kimi de karşı olduğunu söyledi hadi traktör arıza yaptı yada tarlada çöktü veya tekerim patladı o zaman beni bu mağduriyetim dolayısıyla yardımcı olmaları gerekir diyerek bu sorununda çözülmesi gerekir dedi. Fabrika adamı olan işini yürütüyor biz ise soğukta bekliyoruz dedi.

Tesislere dün geldiğini, daha ne kadar bekleyeceğini ifade eden vatandaş yok mu sıcak bir çorba veren dedi. Aracın başında sıra yürüyecek diye her an bekliyoruz, gözümüz sırada diye konuştu.

Pancar üretici kendilerine uzanacak olan yardım elini beklerken soğukta beklemek biz çiftçilerin kaderi olmamalı diyerek yetkili birileri umarız ki bu işe bir çözüm bulur derken, Allah sizlerden de razı olsun diyerek basına da teşekkür eden pancar üreticisi iyi ki varsınız bizlerin sesi oluyorsunuz dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.