1. HABERLER

  2. Planet’ten Farklı Bir Uygulama!...

Planet’ten Farklı Bir Uygulama!...

Planet isimli işletme Ereğli’de farklı bir uygulamaya imza attı, Yediğiniz etin geçmişini öğrenmek istermisiniz?Ereğli’de et sektöründe faaliyet...

A+A-

Planet isimli işletme Ereğli’de farklı bir uygulamaya imza attı, Yediğiniz etin geçmişini öğrenmek istermisiniz?

Ereğli’de et sektöründe faaliyet gösteren kalitesi ve hijyeni ile toplumun tüm kesimleri tarafından takdirle karşılanan Planet, müşterilerine güven veren yepyeni bir uygulama ile hizmete devam ediyor.

Et sektöründeki başarısı ile adından verdiği güvenilir uygulamalarıyla söz ettiren Planet yeni uygulaması ile Ereğlilileri teknolojinin getirdiği tüm imkânlardan faydalandırıyor.Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte kaliteve hijyeni birleştiren Planet yeni başlattığı uygulama ile de isminden söz ettirerek verdiği güvenle müşterisinin damak tadına sunuyor . Planet yetkililerinin girişimleri sonucunda başlatılan uygulama ile artık Planet Et,Et Evin’den et alan müşteriler ise aldıkları etin geçmişi hakkında tüm bilgilere yapılan yeni uygulamayla sahip olacak. Oluşturulan yazılımla Planet tarafından temin edilen kodlar ile etinizin ne zaman ve nerede kesildiğini, cinsinin ne olduğunu, Ne zaman doğduğunu ve son kullanma tarihinin ne olduğunu bu sistem üzerindenöğrenebileceksiniz.

Konu ile ilgili olarak basına açıklamalarda bulunan Planet Et Fabrikası Müdürü Arif Bekir Söyler, tüm Türkiye’de dikkatleri üzerine çeken ve oldukça olumlu sonuçlarla karşılanan, Türkiye’de ve Dünya’da ilk niteliği taşıyan 2 Çiftlikten Çatala” sloganıyla hızla yayılan yenilen eti sorgulama projesini hayata geçirdiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Hayvanın ne zaman kesildiğininin, hangi şartlarda beslendiğini ve kontrollerinin olup olmadığını bilmenin oldukça güç olduğunu ifade eden Söyler, proje kapsamında başlattıkları uygulama ile herkesin bu bilgilere internette bulunan erişim sayfalarının üzerinden ulaşabileceğini belirtti.

PLANET FARKI VE GÜVEN

Tüm Türkiye'de dikkatleri üzerine çeken ve oldukça olumlu sonuçlarla karşılaşılan, Türkiye'de ve Dünya'da ilk niteliği taşıyan 'Çiftlikten Çatala' sloganıyla hızla yayılan, yediğiniz eti sorgulama projesi hakkında kısa bilgiler vereceğiz. Öncelikle, sıradan restoranlarda ve lokantalarda yediğiniz etin güvenilirliğinin ne kadar olduğu tartışılır. Hayvanın ne zaman kesildiği, hangi şartlarda beslendiği ve kontrollerinin olup olmadığını bilmeniz çok zordur. Bizler, kendi çiftliklerimizde doğumundan kesimine kadar uzman veterinerler eşliğinde yetiştirdiğimiz ve %100 sağlıklı olduğuna garanti verdiğimiz hayvanların etlerini kendi restoranımız ve anlaşmalı restoranlarımız da sizlerle buluşturuyoruz. Tüm sağlık kontrolleri belirli periyotlar halinde yapılıp, kendi ürettiğimiz besinlerle beslenip, sağlığının korunduğu bu hayvanların etlerinin, bilgilerini ise sizlerle paylaşıyoruz. Nasıl mı? Hemen örnekle anlatalım; siz değerli müşterilerimiz, restoranımıza geldiniz ve siparişinizi verdiniz. Ardından sizlere sunulan eti afiyetle yediniz ve hesabı ödemek için kasaya geldiniz. Hesabı ödedikten sonra, size sunulan kartı alıp evde internetinizin başına geçtiniz. Ardından arka tarafında ki kazıma bölümünü kazıyıp, karşınıza çıkan şifreyi internet sitemizin sorgulama bölüme girdiniz. Sorgulama adresimiz, http://planetlivestock.com/sorgula/ 'dir. Ardından karşınıza çıkan bilgilerle, yediğiniz etin sahibi olan hayvanın, ne zaman kesildiği, ne kadar taze olduğu, son kullanma tarihinin ne zaman olduğu, kaç gündür beklediği gibi içinizi rahatlatacak bilgilere ulaşıyorsunuz. Hizmetimizin tamamiyle şeffaf olmasını hedefleyen bu proje ile siz değerli müşterilerimizin içini rahatlatıyoruz. Projenin yapımı ve kullanımı yalnızca bize aittir. Bizim içimiz, sizlere sunduğumuz etlerin kalitesi ve sağlıklı olmasından dolayı oldukça rahat. Bu rahatlığı da kontrollerinden, yedirdiğimiz yemlerine kadar herşeyin kendi üretimimiz olmasına borçluyuz. Herkesin tecrübe etmesi gerektiğini düşündüğümüz bu deneyimi yaşamanız için sizleride restoranlarımıza bekliyoruz.

******************

Türkiye’ye Örnek Sinyalize Kavşaklar Yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, sinyalize kavşak çalışmalarını teknolojiye uygun yatırımlarla sürdürüyor. 2014 yılında sinyalize kavşak sayısını 212’ye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, araçların ortalama bekleme süresini en aza indiren Akıllı Trafik Sistemi ile de Türkiye’ye örnek oluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerde sinyalizasyon şebekesinin en iyi trafik akışını sağlayacak şekilde çalışması için teknolojiyi yakından takip ederek çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, son yıllarda araç sayılarındaki hızlı artışın şehir içi yollardaki trafik kontrol sistemlerinin önemini artırdığını belirterek, belediye olarak gelişen teknolojiye uygun olarak tesis ettikleri trafik kontrol sistemleri ile ulaşım akışını, güvenliğini ve düzenini sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Şehir merkezinde sinyalize kavşak sayısının 2014 yılında yapılan yeni düzenlemelerle 212’ye çıkarıldığını kaydeden Başkan Akyürek, Görüntü Tabanlı Akıllı Kavşak Yönetim Sistemi’nde çalışan kavşak sayısını da 56’ya yükselttiklerini dile getirdi. Türkiye’de ilk kez 2013 yılında uygulamaya koydukları Akıllı Trafik Sistemi’ni Konya Büyükşehir Belediyesi Merkezi Trafik İşletim Sistemi (METİS) üzerinden takip ettiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, “Bazı kavşaklarda sabit bir ışık sistemi yerine yoğunluğa göre ayarlanan bir sistem oluşturuldu. Bu sistemde, kavşaklardaki kameralar trafik ışıklarını tamamen araç yoğunluğuna göre yönetiyor. Böylece, araçların ortalama bekleme süresi en aza inmiş oluyor” dedi. Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Konya’nın ilçelerinde de sinyalizasyon yenileme ve tesis çalışmaları yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, bu kapsamda 2014 yılında Kulu, Karapınar, Altınekin ve Ereğli’de 16 adet mevcut sinyalize kavşağın yenilendiğini, Cihanbeyli’de 2 adet yeni sinyalizasyon sistemi tesis edildiğini söyledi.

******************

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.