1. HABERLER

  2. Psikolog Saadet Gökgül BAYINDIR 8 Mart Kadınlar Günü ile ilgili olarak bugün bir mesaj yayınladı

Psikolog Saadet Gökgül BAYINDIR 8 Mart Kadınlar Günü ile ilgili olarak bugün bir mesaj yayınladı

 İlçe Sağlık Müdürlüğü Çalışanlarından Psikolog Saadet Gökgül BAYINDIR  8 Mart Kadınlar Günü ile ilgili olarak bugün bir mesaj yayınladı Kadınların...

A+A-

 

İlçe Sağlık Müdürlüğü Çalışanlarından Psikolog Saadet Gökgül BAYINDIR  8 Mart Kadınlar Günü ile ilgili olarak bugün bir mesaj yayınladı

 

Kadınların toplumdaki yerleri itibariyle  sosyal sistemin işleyişine katkısı çoktur. Her yıl 8 Mart’ ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından “Kadın Hakları ve Uluslararası Barış Günü” olarak kararlaştırılmış olan  bu günde, kadın hakları tekrar gündeme gelmektedir.   

Kadın hakları, kadınların erkeklerle eşit olarak sahip olduğu sosyoekonomik, siyasi ve yasal hakların tümüne verilen isimdir. Kadınların erkekler ile eşit olarak toplum içinde yerlerini almaları bir uygarlık aşaması olarak değerlendirilmelidir.

Kadınların haklarının ihlal edildiği bir durum,hatta insanlık haklarının ihlal edildiği bir  durumda  kadına  şiddetin uygulanmasıdır. Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir.  Kadına yönelik şiddet kadının yaşam  hakkının, güvenliğinin, onurunun, özgürlüğünün ve bedensel bütünlük hakkının ihlalidir.

 

Siz  ya da yakınlarınız şiddete maruz kaldığınızda, 155 Polis İmdat , 183 Aile, Kadın, Çocuk Sosyal Hizmet Hattı  veya   0212 656 96 96 Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattını   arayarak   yardım isteyiniz. Şiddete  maruz  kalındığında  aşağıdaki kurumlara da başvurabilirsiniz.

-         Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri,

-         Valilik, Kaymakamlık,

-         Cumhuriyet Başsavcılıkları,

-         Aile Mahkemesi Hakimlikleri,

-         Polis Merkezleri,

-         Jandarma Karakolları,

-         Sağlık Kuruluşları,

-         Baroların Adli Yardım Kurulları ve Kadın Danışma Merkezleri.

 

Şiddete Maruz kalmış birisine nasıl yardım edebiliriz?

 

Aile içi şiddet sadece bir “aile meselesi” değil, aynı zamanda toplum meselesidir.  Şiddetin  suç olduğunu, insan haklarının ihlal edildiğini bilmemiz gerekiyor. Şiddete ilgisiz veya sessiz kalmanız şiddete uğrayan yakınınız için tehlike yaratabilir. Şiddete uğrayan bir tanıdığınıza (komşunuz, arkadaşınız, işyerinden bir tanıdığınız, akrabanız, öğrenciniz, veliniz) vereceğiniz destek çok değerlidir. Bu kişinin yalnızlığını ve çaresizliğini onu dinleyerek, şiddet hakkında bilgi vererek, yardım alacağı kuruluşlar hakkında bilgi vererek, çözüm yollarını düşünmesine yardımcı olarak azaltabilirsiniz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.