1. HABERLER

  2. Sağ Sahil’den Sulama Projesine Destek

Sağ Sahil’den Sulama Projesine Destek

Sağ Sahil’den Sulama Projesine DestekSağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Tan Çelik ve yönetim kurulu üyeleri Kapalı Sulama Sisteminin hayata geçmesi için...

A+A-

Sağ Sahil’den Sulama Projesine Destek

Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Tan Çelik ve yönetim kurulu üyeleri Kapalı Sulama Sisteminin hayata geçmesi için birlik olarak her türlü katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Çelik, Kapalı Sulama Sistemi projesini hakkında bir grup çiftçinin Başkan Özgüven ile görüşmesinin ardından yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret ederek projenin hangi aşama olduğu ve üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde hareket edeceklerini söyledi.

Bu projenin Ereğli için değerini çok iyi bildiklerini kaydeden Çelik, başkan Özgüven’in tarım sektörünü çok iyi bilmesi yanında bu projeye önderlik edecek isimlerin başında geldiğini söyleyerek, “Sayın Belediye Başkanımız tarım sektörünün içinden gelen bir isim olarak bu projede bizlere yol gösterecektir. Bugüne kadar çok önemli adımlar atılamayan bu proje sayın Bakanımız Davutoğlu’nun Başbakan olması ile büyük bir ivme kazanacaktır. Çünkü sayın Başbakanımız konunun önem ve hassasiyetini en iyi bilen kişilerin başında gelmektedir. Bu konuda sayın Başkanımızın da sürekli olarak kendisi ile irtibat halinde olduğunu biliyoruz. Biz Sağ Sahil Sulama Birliği olarak bu projede elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Ereğli’nin geleceği bu projededir” dedi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven kapalı sulama sisteminin Ereğli’nin vazgeçemeyeceği tek proje olduğunun altını çizerek, projenin Ereğli’nin olmazsa olmazı olduğunu kaydetti.

Sulama Sistemi konusunun son günlerde kamuoyunun gündemine yerleşmesinin projenin önemini ortaya çıkardığını söyleyen Özgüven, “Bu projeye sadece tarım sektörünü ilgilendiren bir proje olarak bakamayız. Bu proje Ereğli’nin geleceğidir. Ereğli’nin geleceği her kesimi ve sektörü ilgilendirmektedir. Yaklaşık maliyeti 350 milyon TL olan bu projenin Ereğli’ye kazandırılması GAP, KOP gibi büyük projelerle eşdeğer konuma gelme anlamını taşımaktadır. Ereğli, Türkiye’nin en önemli tarımsal bölgelerinin başında geliyor. Ve potansiyel olarak süt sektöründe zirvede isek tarımsal üretimde de zirveye oynayacak potansiyele de sahiptir. Bu potansiyeli harekete geçirecek en önemli proje de kuşkusuz kapalı sulama sistemidir. Bu konuda başta tarım kuruluşlarımız olmak üzere tüm Ereğli bir ve beraber olmak zorundayız. Başbakanımız Davutoğlu’nun da konuya olan hassasiyeti ortadadır. Vekilimiz de Ankara’da konunun takipçisi konumundadır. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Sizlerle, halkımızla istişare ederek konuyu hep gündemde tutacağız. Projenin Ereğli’ye kazandırılması için gayret sarf edeceğiz. Sizlerde bizlere destek olacaksınız. Çiftçi bazında, birlik bazında sizlerden alacağımız güçle Ereğli’ye projenin kazandırılmasını sağlayarak geleceğimizi kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.