1. HABERLER

  2. Sağlıklı Gıda Tüketimi İçin Fırınlar Denetlendi

Sağlıklı Gıda Tüketimi İçin Fırınlar Denetlendi

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ilçede faaliyet gösteren fırınları denetledi. Halkın güvenli gıda tüketimini sağlamak için ilgili kurumlarla...

A+A-

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ilçede faaliyet gösteren fırınları denetledi. Halkın güvenli gıda tüketimini sağlamak için ilgili kurumlarla iş birliği yapılarak gerçekleştirilen denetimler sonucunda uygun bulunmayan iş yerleri uyarıldı.

Zabıta ekipleri ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri iş birliği içinde Ereğli’deki fırınları denetledi. Ereğli halkının güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, fırınların kullandığı katkı maddeleri, bu maddelerin son kullanım tarihleri, hijyen, depo ve üretim esnasında kullanılan malzemelerin temizliği kontrol edildi. Ayrıca iş yeri açma ruhsatları incelendi. Fırınlarda görülen eksiklikler bir tutanak ile iş yeri sahiplerine bildirilerek, kısa süre içinde giderilmesi için uyarıda bulunuldu.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri denetimin rutin bir denetim olduğuna dikkati çekerek şu açıklamada bulundu: “Bu işlemin yapılmasından amaç, halkın güvenli gıda tüketimini sağlamaktır. Her şeyden önce bir cezai işlem yapmak amaçlı değildir. Denetim ve uyarılarla ticaret yapan esnafın, kanun ve yasalar çerçevesinde üretim, dağıtım ve pazarlama yapmalarını sağlamak. Bunun için varsa eksiklikler konusunda uyarmak. Bir sonraki denetimlerde uyarılara dikkat etmeyenler ve eksikliklerini gidermeyenler hakkında hem kabahatler kanunu hem de belediye encümen marifeti ile gerekli cezai işlemler uygulanacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.