1. HABERLER

  2. Sorgun; ” Mescid – İ Aksa Baskını Affedilemez Bir Durum “

Sorgun; ” Mescid – İ Aksa Baskını Affedilemez Bir Durum “

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’nın içerisine girerek camiyi ve avlusunu savaş alanına çevirmesine yönelik tepkiler artarak devam ediyor.Konuyla ilgili...

A+A-

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’nın içerisine girerek camiyi ve avlusunu savaş alanına çevirmesine yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, İsrail’in barbarca tavrını sert bir dille eleştirdi.

İsrail’in bu saldırısının affedilemez olduğunu dile getiren İl Başkanı Ahmet Sorgun, büyük bir saygısızlık yapan İsrail’in uluslar arası platformda da kınanması gerektiğini söyledi.

Sorgun; “İsrail’in küstah saldırısı affedilemez”

Başkan Sorgun açıklamasında şunları söyledi; “Bu, kesinlikle kabul edilemez barbarca bir tavırdır. Yıllardır Filistin ve Mescid – i Aksa’daki uygulamaları ile İsrail, son baskını ile bardağı taşırmıştır. Artık tüm İslam ülkeleri, iç çatışmaları ve mezhepsel ayrılıkları bir kenara bırakarak Kudüs’ü Yahudileştirmeye çalışan ve terör devleti uygulamaları ile bölgeyi adeta yarı açık bir hapishaneye çeviren İsrail’e karşı birlikte hareket etmeli ve Filistin davası için birlik olmalıdırlar. Uluslar arası kamuoyu da bir an önce harekete geçerek İsrail’e dur demelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle İsrail’in bu küstahça saldırısını kınıyor; tüm İslam alemini birlik olmaya davet ediyorum”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.