1. HABERLER

  2. San Öğretmenler Gününü Kutladı

San Öğretmenler Gününü Kutladı

Gelecek nesillere yön verecek, bir ülkenin yolunu belirleyecek olan öğretmenlerdir. En kutsal mesleği yerine getiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler...

A+A-

Gelecek nesillere yön verecek, bir ülkenin yolunu belirleyecek olan öğretmenlerdir. En kutsal mesleği yerine getiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

ÖĞRETMENLER

Öğretmenlerimiz, iyiyi, doğruyu ve güzelliği öğretirler. Öğrencilerini bir fidan gibi görür ve yetiştirirler, yeni yetişen fidanlara can suyu verirler. Barışı, kardeşliğisevgiyi verir. Dünyayı güzelleştiren sanatı anlatır. Tüm zorluklara rağmen ülkesi için her yerde fedakârca görev yapan öğretmenlerimizi takdirle karşılıyorum. Her öğrenci bir ışıktır. Işıklar, ülkemizi aydınlatacak geleceğe sağlam adımlarla yürüyeceğimiz yolları aydınlatacaklardır. Dünyada söz sahibi olmak, üretebilen bir gelecek ancak donanımlı genç beyinlerle olacaktır.Dünyanın küçüldüğü iletişimin geliştiği bilgiye ulaşımın kolaylaştığı bir çağda bunları algılayacak ve kullanabilecek geçleri yetiştirecek donanımlı öğretmenler sayesinde olacaktır.  Dünyayı ve hayatı algılamak okullarımızda dünya gerçeklerini ve temel fen derslerin iyi öğretilmesinden geçecektir. Hurafelerle doldurulmuş beyinlerle ülkemizin aydınlanamayacağını da iyi bilinmelidir. Dinin güzellikleri ve dinin ahlak olduğu da okullarımızda çok kıymetli öğretmenlerimiz sayesinde öğretilecektir.

Öğretmen olan fakat atanamayan öğretmenlerimizde ayrı bir sorun olarak ülkemizin bir gerçeği olarak durmaktadır. Vekil öğretmenlik gibi öğretmenlik mesleğine yakışmayan bir sistemi kullanılmaktadırlar. Atmalarda ki haksızlıklar giderilmelidir. Öğretmenliği ucuz iş gücü gibi gören zihniyete son verilmelidir.

Tüm bu şartlara rağmen görev yapan, güzellikleri yaşatan değerli öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum.

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

FATİH SAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.