1. HABERLER

  2. Şehirler Arası İşbirliği Bölge Barışına Katkı Yapıyor

Şehirler Arası İşbirliği Bölge Barışına Katkı Yapıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil, Hannover ile kardeş şehir...

A+A-
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil, Hannover ile kardeş şehir protokolü imzalayan Konya ile işbirliği yapmayı önemsediğini belirtti. Türkiye’de başka hiçbir büyükşehirde bu kadar yeşil alan görmediğini kaydeden Weil, bunun şehir gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehirler arası ilişkilerin güçlü olmasının, ülkeler arası ilişkilere, hatta bölge barışına katkı yaptığını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Federal Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil, Türk asıllı Alman milletvekilleri ve beraberindeki heyetle birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, ikili ilişkileri geliştirecek ziyaretten dolayı Alman heyete teşekkür etti. ZİYARET İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEK Hannover ile imzaladıkları kardeşlik protokolüyle şehircilik altyapısı, yenilenebilir enerji kaynakları, bilim merkezleri ve belediyecilik teknik çalışmaları konusunda işbirliği yapma sürecini başlattıklarına dikkat çeken Başkan Akyürek, “Başlayan süreçle birlikte bilhassa belediye teknik çalışanları ve yöneticilerinin müşterek toplantılarla deneyimlerini paylaşmalarını ve karşılıklı olarak birbirlerine katkı yapmalarını sağlamak istiyoruz. Ziyaretiniz inanıyorum ki, hem yerel yönetimleri, hem sanayiyi, ticareti, tarımı ve ikili ilişkileri geliştirecektir” dedi. Şehirler arası ilişkilerin güçlü olmasının, ülkeler arası ilişkilere, hatta bölge barışına katkı yaptığını vurgulayan Başkan Akyürek, bu ilişkilerin şehircilik açısından karşılıklı deneyimleri paylaşma imkanı da sağladığını söyledi. Başkan Akyürek, dostlukların kalıcı olabilmesi için mutlaka alışveriş ve ticaret yapmak, bir alanda birlikte yürümek gerektiğini de sözlerine ekledi. KONYA İLE İŞBİRLİĞİN ÖNEM VERİYORUZ Konya Büyükşehir Belediyesi önünde Mehteran Takımı ile yapılan karşılama törenini son derece etkileyici bulduğunu dile getiren Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil, Konya ile işbirliği yapmayı önemsediğini belirtti. Weil, “Belediye başkanının işlevi bir kent için son derece önemlidir ve şehrinizi biraz gezdikten sonra sizin ne kadar etkili olduğunuzu hissettim. Bu işbirliğinde ben de üzerime düşeni yapacağım” diye konuştu. “KONYA’DAKİ YEŞİL ALANLAR BENİ ETKİLEDİ” Türkiye’de başka hiçbir büyük şehirde bu kadar yeşil alan görmediğini, bunun şehir gelişimi açısından çok akıllıca bir seçim olduğunu kaydeden Weil, “En son seçimlerde büyükşehir belediye başkanları arasında en yüksek oyu almış olmanızın boşuna olmadığını görüyoruz. Aşağı Saksonya Eyalet Hükümeti olarak Konya ile olan işbirliğine çok büyük bir önem atfediyoruz. Kardeş şehir projesinin ve bölgeler arasındaki işbirliğinin daha da gelişeceğini ve iyiye doğru gideceğini umuyorum” dedi. Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek, konuğuna Mesnevi’nin Almanca baskısı ile ebru tablo hediye ederken Stephan Weil de Başkan Akyürek’e tablo hediye etti. Almanya’nın Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve beraberindeki heyetle daha sonra Mevlana Türbesi’ni ziyaret ederek Hazreti Mevlana’nın Konya’ya Teşriflerinin 786. Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen sema programını izledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.