1. HABERLER

  2. Konya’nın Birlik ve Beraberliği Başarıyı Getiriyor

Konya’nın Birlik ve Beraberliği Başarıyı Getiriyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Konya’da belediye başkanları, milletvekilleri...

A+A-
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Konya’da belediye başkanları, milletvekilleri ve parti teşkilatının birlik-beraberlik içinde olduğunu, bunun da başarıyı beraberinde getirdiğini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası final maçı nedeniyle Konya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Atatürk Stadyumu’nun son önemli maça ev sahipliği yaptığını, bundan sonraki önemli maçların yeni stadyumda oynanacağını vurguladı. Türkiye Kupası finalinin Konya’ya alınmasının Konya açısından farklı bir güzellik ve renk olduğunu belirterek teşekkür eden Başkan Akyürek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yürüttüğümüz yeni stadyum, 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi, veledrom, yüzme havuzu ve diğer sportif projeler konusunda da önemli mesafe aldık. Yeni dönemde sizlerin de desteğiyle 1 yıl içinde bütün bu süreçleri tamamlamak istiyoruz. Bugüne kadar verdiğiniz destek nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in yerel seçimlerinde gösterdiği başarı ve bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, tebrik etti. Bakan Kılıç, “Tahir Başkan gerçekten çalışmalarıyla, halkla iletişimiyle belediye başkanlığı konusunda örnek gösterilen bir belediye başkanımızdır. Hem tebrik ediyorum, hem hayırlı olsun diyorum. Sabah Ankara’dan Konya’ya gelirken yüksek hızlı trenle geldik. Bugün Eskişehir’den Konya’ya gelen Eskişehirspor’un taraftarları da yüksek hızlı treni tercih ediyorlar. Bu, AK Parti hükümetimizin Türkiye’de yaptığı yatırımlara bir örnek. Konya’da bakanlığımızın sorumluluk alanında olan önemli yatırımlar var ve biz bunları artırarak devam ettireceğiz. Belediye başkanlarımız, AK Parti teşkilatlarımız ve milletvekillerinin uyumu gerçekten bir şehir için önemlidir. Bunun da Konya’da yaşandığını görüyoruz. Bu birlik ve beraberlik ancak ve ancak başarıyı getirir” diye konuştu. Konuşmasında sporda şiddet konusuna da değinen Bakan Kılıç, “Her ne olursa olsun hiçbir şey fiziksel müdahaleyi ne haklı çıkarabilir ne de en ufak şekilde hafifletici bir şekilde görmemize sebep olabilir. Sorumluluk makamında olan kişiler, sözleri ve duruşlarıyla örnek oluyorlar taraftarlarına. Bu anlamdaki yaklaşımı da iyi değerlendirmeleri, dikkatli olmaları, söylediklerine ve davranışlarına dikkat etmeleri gerekir” şeklinde konuştu. Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda Bakan Kılıç’a Mesnevi ve çini sikke hediye etti. Ziyarete Konya Valisi Muammer Güler, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Akış, Hüseyin Üzülmez, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.