1. HABERLER

  2. Seradaki Bitkiler Baharı Bekliyor

Seradaki Bitkiler Baharı Bekliyor

Ereğli Belediyesi tarafından kurulan çiçek ve fidan serasında üretilen hercai kış aylarında toprakla buluşturulurken, şimdi de ağaç fidanları bahar...

A+A-

Ereğli Belediyesi tarafından kurulan çiçek ve fidan serasında üretilen hercai kış aylarında toprakla buluşturulurken, şimdi de ağaç fidanları bahar aylarını bekliyor.

 

Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve üç sezondur serada üretilen binlerce çiçek, süs bitkisi ve ağaç fidanı Ereğli’nin cadde, sokak ve parklarını süslüyor. Serada şu anda bahar aylarında toprakla buluşturulması planlanan palamut, badem ve ceviz gibi ağaçların fidanları ile hatmi çiçeği üretimi devam ediyor.

Serada kış aylarında yetiştirilen 20 bin hercai ve kışlık süs bitkisinin dikimini gerçekleştiren Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü elemanları, bahar ayları için üretimi sürdürülen ağaç fidanları büyük bir özenle büyütüyor.

Baharın gelmesi ile birlikte Ereğli’deki bütün cadde, sokak ve parkların yeşillendirilmesinde kullanılacak olan bitkilerin yetiştiriciliği tamamen Belediye tarafından gerçekleştirilirken, mevcut ekilmiş olan bitkilerin bakım, budama ve yenileme gibi çalışmalara da devam ediliyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu,  “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, son üç dönemdir ilçe genelinde kullanılan çiçek ve bitkilerin üretimini kendisi yapıyor. Özellikle görev süremiz içerisinde yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla bu yıl seralarımızda üretimini gerçekleştirdiğimiz ceviz, badem ve palamut gibi ağaçların fidanlarının toprakla buluşturulması ile bulduğumuz her alanı yeşillendirmiş olacağız, hemde bu meyve veren fidanlar ile halkımıza katkı sağlayacağız. Ayrıca seramızda üretimini gerçekleştirdiğimiz başta gül olmak üzere çeşitli süs bitkileri Ereğli meydan ve caddelerinde dikilerek Ereğli’nin görsel güzelliğini bir kat daha arttıracak. Bu yıl üretimine başladığımız bu fidanlarımızda ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışmalarında Ereğli’nin hizmetine sunulacaktır” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.