1. HABERLER

  2. Oprukçu, Hortu Camii’ni Unutmadı

Oprukçu, Hortu Camii’ni Unutmadı

Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Hortu Kasabası girişinde bulunan Menderes Camii’nin bakım, onarım ve çevre düzenleme...

A+A-

Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Hortu Kasabası girişinde bulunan Menderes Camii’nin bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.

 

Göreve geldiği 2009 yılından beri Ereğli genelindeki bütün okul ve camilere hizmet götürmeyi düstur olarak belirleyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Hortu Kasabası’nın girişinde bulunan Menderes Camii için kendisine yapılan yardım çağrısına hemen cevap vererek, caminin çevre duvar korkulukları başta olmak üzere cami bahçesinde bordür, kilitli taş döşenmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması için ekipleri görevlendirdi.

Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Hortu Kasabası’nda bulunan Menderes Camii’nin duvar korkulukları, bahçe düzenlemesi ve avlusunun bordür ve kilitli taş ile döşenmesi işlemleri gerçekleştirildi.

Camii cemaati tarafından mutlulukla karşılanan çalışmalar nedeniyle Hortulu vatandaşlar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu başta olmak üzere, tüm emeği geçen personele teşekkür ettiler.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise camilerin asırlardır vatan toprağına vurulan ecdat mührü olduğunu ifade ederek, “Bizim camilerimize ve okullarımıza olan düşkünlüğümüzü tüm Ereğli halkı biliyor. Bu nedenle cami veya okullarımız söz konusu olunca ilk fırsatta bu ihtiyaçlara ekiplerimizle cevap veriyoruz. Ereğli genelinde hizmet götürmediğimiz neredeyse tek bir okul veya camiinin kalmaması sevindirici bir gelişmedir. Son olarak Hortu Kasabamızda bulunan camimizin ihtiyaçlarını gidermek için ekiplerimiz yola çıktı ve yapılan çalışmalarla bu camimizin ve cemaatinin sorunları da çözüme kavuşturulmuş oldu. Ereğli Belediyesi olarak Hortu’nun su ihtiyacından kanalizasyon ihtiyacına kadar bir çok konuda hizmet götürmekten geri durmadık ve bundan sonra da durmayacağız” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.