1. HABERLER

  2. Konya’nın Standardını Hep Birlikte Yükselteceğiz

Konya’nın Standardını Hep Birlikte Yükselteceğiz

             Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki...

A+A-
             Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki belde buluşmalarını Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru ile birlikte Meram’a bağlı belde ve mahallelerde sürdürdü. Başkan Akyürek, Konya’nın bir bütün olarak şehircilik vizyonunun geliştirilmesini, tüm belde ve köyleriyle büyükşehir standardına kavuşturulmasını hep birlikte başaracaklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki belde buluşmalarına Meram İlçesi’ne bağlı belde ve mahallelerde devam etti.

Sefaköy, Kızılören, Sağlık, İnlice, Hatunsaray ve Kavak beldelerinde gerçekleştirilen programa Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ile AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru katıldı.

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Konya’nın tüm ilçe ve beldelerine yönelik bazı hizmetleri yapmaya başladıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, Konya merkezdeki örnek uygulamaların artık tüm belde ve köylerde de hayata geçirileceğini söyledi.

Merkeze yakın beldelerin Konya’nın ticaret merkezleri haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Nisan’dan itibaren tarım ve hayvancılıkla ilgili bir ihtisas daire başkanlığı kuracağız. Ona önemli bütçe ayırarak fidan, bitki, meyve ve sebzeyle ilgili özel destekler ya da bölgelerine göre üretim çeşitliliğini artırmak için destekler oluşturacağız. Hayvancılıkla ilgili özel bir proje yürüteceğiz. Bazı ilçelerimizde saanen keçilerinin üretimine, bazı ilçelerimizde özel koyun cinsi üretimine destek vereceğiz” dedi.

Konya’nın planlamasını, yatırımlarını, 2023 vizyonunu, bir bütün olarak şehircilik vizyonunun geliştirilmesini, tüm belde ve köyleriyle bir büyükşehir standardına kavuşturulmasını hep birlikte başaracaklarını belirten Başkan Akyürek, “Nasıl Konya merkezde hizmet çıtası yükseldiyse bütün beldelerimizde aynı çalışmaları yürüteceğiz. Konya belediyecilik birikimi ve vizyonu bu sonucu almaya yetecektir. Artık Konya sadece Selçuklu, Meram ve Karatay’la değil tüm ilçeleriyle marka şehir haline gelecek” diye konuştu.

Başkan Akyürek, konuşmasında Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya hizmetleri nedeniyle teşekkür ederek, bilgisinden bundan sonra da istifade edeceklerini dile getirdi.

Meram’da yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediye başkanlığının bir hizmet yarışı olduğunu vurgulayarak, Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru’ya başarılar diledi. Kalaycı, halkın desteğinin sadece Meram ve Konya için değil, ülkenin geleceği açısından da önem taşıdığını kaydetti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Yeni Büyükşehir Yasası ile belediyelerin daha da güçleneceğini belirterek, merkezdeki mahallelerde ne varsa belde ve köylerde de olacağını söyledi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası’nın hizmetlerin beldelere ve köylere daha hızlı ve nitelikli gitmesi için çıkarıldığını belirterek, tüm ilçe, belde ve köyler için hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, 5 yıldır Meram’a hizmet eden Serdar Kalaycı’ya teşekkür ederek, hizmet yarışında bayrağı devralarak çıtayı en yükseğe çıkarmak için çalışacaklarını dile getirdi.

Yeni Büyükşehir Yasası’nın önemine dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da, Meram’da kesintisiz hizmet anlayışının devam ettiğini vurgulayarak, hizmet anlayışı ile hareket etmenin bereketi de beraberinde getirdiğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.