1. HABERLER

  2. Siyah Havuç Kanseri Önlüyor

Siyah Havuç Kanseri Önlüyor

Ereğli Sağlık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Semiha Demirtaş yapılan son araştırmalara göre siyah havucun vücutta anti kansorejen etki göstererek kanseri...

A+A-

Ereğli Sağlık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Semiha Demirtaş yapılan son araştırmalara göre siyah havucun vücutta anti kansorejen etki göstererek kanseri önlediğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmalarda antienflamatuar özelliği ile ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak ön plana çıkan siyah havucun şimdi ise bilim dünyasında vücutta anti kansorejen etki göstererek kanseri önlediği konuşuluyor. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Gıda Mühendisi Semiha Demirtaş, siyah havucun yapısında barındırdığı antosiyanin açısından turuncu havuca göre 28 kat daha zengin olduğunu ifade etti.  Antosiyaninlerin vücutta antioksidan etki göstererek kanser ve kanser hücrelerinin parçalanmasına engel olduğunu ifade eden Demirtaş, oluşmuş kanser hücrelerine de anti tümör etki göstererek hastalığın gerilemesinde aktif rol oynadığını kaydetti.

Siyah Havuçtan elde edilen siyah havuç suyunun da vücutta OGG1 enzimini aktif hale getirerek akciğer dokusunun korunmasına yardımcı olduğunu belirten Demirtaş,  B vitamini, fosfor ve kalsiyum açısından da zengin olan havucun faydalarının saymakla bitmediğini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.