1. HABERLER

  2. Soykırımı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız,

Soykırımı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız,

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 26 Şubat 1992 Hocalı Katliamı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Oprukçu mesajında şu görüşlere yer...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 26 Şubat 1992 Hocalı Katliamı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Oprukçu mesajında şu görüşlere yer verdi.

Hocalı Katliamı ya da diğer adıyla Hocalı Soykırımı Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşayan ve Azerbaycan Türk’ü 1300 sivilin, vahşi ve eli kanlı Ermenistan’a bağlı çeteler tarafından toplu katledilmesi olayıdır. Dağlık Karabağ da yaşayan soydaşlarımız İhtiyar dedelerimiz,  analarımız işkencelerle öldürülmüştür. Genç Kız ve kadınların göğüsleri kesilmiş, hamilelerin karınları deşilmiş, bebeklerin kafa derileri yüzülmüş, gözleri oyulmuştu. Ermeni çetelerini destekleyen ABD ve Avrupa ülkeleri her zaman olduğu gibi zulme uğrayan Türk Milleti olunca üç maymunu oynamışlar bu katliamı görmemiş, duymamış ve konuşmamayı tercih etmişlerdir. ABD nin ve Avrupa’nın bu tavrı yeni olmayıp  tarihi süreç dede tekrar edecektir. Dün Balkanlar da olmak üzere, 1914 de Doğu ve güneydoğumuz da, Musul- Kerkük’te, Kıbrıs’ta ve Kafkaslarda ki Türk ve Müslüman olanlara karşı işlenen cinayetler karşısında hem susarak hem de destekleyerek taraf olmuşlardır. 22 Yıl önce Azerbaycanlı soydaşlarımıza yapılan bu kanlı soykırımı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız, bu vahşeti yapan ermeni çetelerini şiddetle lanetliyorum. Başta Hocalı da şehit edilen soydaşlarımız olmak üzere tüm Türk-İslam dünyası şehitlerine Allah’tan rahmet dilerim. Azerbaycan Türklerinin  başı sağ olsun.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.