1. HABERLER

  2. Soylu Konya İl Teşkilatı Başarılı veTürkiye’ye Örnektir…

Soylu Konya İl Teşkilatı Başarılı veTürkiye’ye Örnektir…

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 5. Olağan Kongre Süreci’ni Konya’dan başlattı.Karatay İlçesi Yarma Mahallesi’nde...

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 5. Olağan Kongre Süreci’ni Konya’dan başlattı.

Karatay İlçesi Yarma Mahallesi’nde yapılan delege seçim programına Süleyman Soylu’nun yanı sıra AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Kerim Özkul ve Gülay Samancı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, AK Parti İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Program AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç’in konuşması ile başladı. Daha sonra ise kürsüye Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli geldi. Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Hançerli, AK Parti iktidarı ile hizmet kalitesinin arttığını söyledi.Sorgun; ‘Kongrelerimiz şölen havasında geçecek’

AK Parti Gülay Samancı’nın konuşmasının ardından konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 5. Olağan Kongre Süreci’ni Konya’dan başlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti. AK Parti İl Teşkilatı olarak 2012’deki 31 ilçe ve İl Kongresi’ni şölen havasında yaptıklarını, bu yılki kongreleri de yine aynı ortamda gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Sorgun, şunları söyledi: ‘Biz Konya olarak teşkilatlar olarak asla küçük hesaplar peşinde koşmadık ve her zaman resmin büyüğüne baktık. Bu büyük resmin bozulmasına da izin vermeyeceğiz. Kim ne derse desin AK Parti ile Türkiye’nin kaderi birleşmiş durumda ve Türkiye’nin AK Parti’ye ihtiyacı var.’

“SİYASET TEK BAŞINA YAPILMAZ”

Yarma Mahallesi’nde ilk olarak delege seçimlerine katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise konuşmasında demokrasiye vurgu yaptı. 5.Olağan Kongre süreci başladı diyen Soylu, “Seçimler ile milletle bağımız güçlenecek, Delege seçimleri milletvekili, başbakanlık seçimleri kadar önem arz etmektedir. Siyaset tek başına yapılan bir iş değildir. Ak Parti bütün hamlelerini milletle yaptığı için buradadır, başarılıdır. ”Diye konuştu.

“KONYA İL TEŞKİLATI TÜRKİYE’YE ÖRNEK”

Kongre sürecini Konya’dan başlattıklarını dile getiren Soylu, “Konya bizim için önemli. İl Teşkilatı, oldukça çalışkan, başarılı ve bu başarısı ile tüm teşkilatlarımıza örnek olmuştur. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde de bu başarı çıtalarını daha da yükselterek devam ettirecekler.”dedi.

“BU OYUNU İTİDALLE BOZACAĞIZ”

Soylu, Türkiye’de geçmişte birçok kesime zulümler yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti “Geçmişte sadece Türkiye’de yaşanan olaylar, sadece Kürtlere mi yapıldı? İskilipli Atıf Hoca Kürt müydü? İdam edildi. Hükümet konağının önünde idam edilen hoca efendiler Kürt oldukları için mi idam edildi? Bu ülkede Diyarbakır Cezaevi’nde işkence yapıldı da Mamak Cezaevi’nde bu ülkenin insanlarına yapılmadı mı? Bu ülkede Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, Kürt oldukları için mi idam edildiler? Bu milletin bin yıldan beri koyduğu kardeşliği bir şekilde ayrıştırmak için ortaya fitne koymadıklarını mı sanıyorsunuz? Bu oyunu görüyoruz ve itidalle bozacağız”

“BUNUN ADI İKİ YÜZLÜLÜKTÜR”

HDP’liyöneticilere seslenen Soylu, “ Türkiye’de 77 milyon insanı bir arada tutan anlayışın kıymetini bilin. Bir taraftan esnafı tehdit edeceksiniz, diğer taraftan demokrasi diyeceksiniz, iki yüzlülük ortaya koyacaksınız. Sonra kamu düzenini talan edeceksiniz, ondan sonra haktan, özgürlükten bahsedeceksiniz. Sizde vicdan yok mu?”dedi.

“GÜCÜMÜZDEN RAHATSIZ OLDULAR”

Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Soylu, “ Biz bunları ilk kez yaşamadık. Ne zaman Türkiye’nin IMF’ye borcu bitti, ne zaman Afrika’nın en uzak noktasında bir Türk vardı, ne zaman Bosna Hersek’i kardeş bilerek yardım elini uzattık, iste o zaman bölge üzerinde emelleri olanlar güçlü Türkiye’den rahatsız oldular. Bölgede hemen bir entrika projesi ortaya koydular ”dedi.

Çözüm sürecini baltalamak isteyenlere de seslenen çözüm sürecinden vazgeçmeyeceklerine vurgu yapan Soylu, “ Ne çözüm sürecinden vazgeçeriz ne büyük Türkiye’den. Millete esnafa demokrasiye yakışmayacak şekilde eylemlerde bulunanlara fırsat vermeyeceğiz. İşte o yakıp yıkanları buradan Konya’nın Karatay’ın Yarma Mahallesi’nden selamlıyorum. Emelleriniz boşa çıkacak. Ak Parti’nin kıymetini bilin. İfadelerini kullandı.

“OYUNLARINIZI KARDEŞLİKLE, SABIRLA BOZACAĞIZ”

Demokrasiye inananların ortaya koydukları taşkınlıkları eleştiren Soylu, Hem yakıp yıkacaksınız, sonra haktan eşitlikten bahsedeceksiniz. Biz sizin oyunlarınızı kardeşlikle, sabırla bozacağız. Şefkatimizi istismar etmeyin.Selahattin Demirtaş siyasi hayatımızın kara lekesidir.” diye seslendi.

Soylu; ‘Konya İl Teşkilatı oldukça başarılı ve Türkiye’ye örnek’

AK Parti olarak 5. Olağan Kongre sürecini Konya’dan başlattıklarını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu; ‘Bugün 5. Olağan Kongre dönemini Konya’dan başlatıyoruz. Konya bizim için önemli. İl Teşkilatı, oldukça çalışkan, başarılı ve bu başarısı ile tüm teşkilatlarımıza örnek olmuştur. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde de bu başarı çıtalarını daha da yükselterek devam ettirecekler dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.