1. HABERLER

  2. Sudan İşçi Sendikası Federasyonundan Etyemeze Ziyaret

Sudan İşçi Sendikası Federasyonundan Etyemeze Ziyaret

Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Heyeti ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ'i Ziyaret EttiHAK-İŞ Konfederasyonu’nun davetlisi olarak ülkemizde bulunan...

A+A-

Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Heyeti ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ'i Ziyaret Etti

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun davetlisi olarak ülkemizde bulunan Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Yousif Ali Abdul Kareem ve beraberindeki heyet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Halil Etyemez tarafından kabul edilen heyete HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız da eşlik etti.

Görüşmede ülkelerindeki sendikal hareket hakkında bilgi veren Federasyon Başkanı, Sudan’da tüm çalışanların tek bir federasyon altında toplandığını, bu durumun da İşçi Sendikaları Federasyonu’nu güçlü kıldığını ifade etti. Hedeflerinin Afrika ülkelerindeki işçi federasyon ve konfederasyonlarını bir araya getirerek Afrika İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu oluşturmak olduğunu ifade eden Başkan Yousif Ali Abdel Kareem, bu konuda ülkemizdeki sendikaların uluslararası tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti. Sudan halkının Başbakan Erdoğan’a olan sevgi ve muhabbetinden söz eden Federasyon Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Heyeti Bakanlıkta ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Bakan Yardımcısı Etyemez, dost ve kardeş  ülke Sudan ile her alanda işbirliğine açık olunduğunu ifade ederek, HAK-İŞ Konfederayonu’na bu tür işbirlikleri gerçekleştirdiği için teşekkür etti. Çok uluslu şirketlerin çoğalması ve uluslararası çalışma standartlarının yaygınlaşması ile birlikte küresel ve bölgesel işçi hareketlerinin öneminin arttığını belirten Bakan Yardımcısı Etyemez, Afrika düzeyinde işçi konfederasyonları örgütlenmesini önemsediğini vurguladı. Çalışma hayatının dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Etyemez, Türk çalışma hayatına yönelik bazı yeni düzenlemelerin TBMM’de görüşülmeye başlandığını sözlerine ekledi.

Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, görüşmenin sonunda Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Yousif Ali Abdul Kareem’e bir hediye takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.