1. HABERLER

  2. SÜT BİRLİĞİ 130 DÜVEYİ DAHA EREĞLİYE GETİRDİ

SÜT BİRLİĞİ 130 DÜVEYİ DAHA EREĞLİYE GETİRDİ

Ereğli süt üreticileri birliği tarafından başlatılan Islahta Dönüşüm Projesi kapsamında düveler gelmeye devam ediyor.Almanya, İtalya, ve Macaristan...

A+A-

Ereğli süt üreticileri birliği tarafından başlatılan Islahta Dönüşüm Projesi kapsamında düveler gelmeye devam ediyor.

Almanya, İtalya, ve Macaristan başta olmak üzere bir çok ülkeden tırlar ile getirilen düveler önce süt birliğine ait Karantina çiftliklerine alınarak gerekli kontrolleri yapılıyor.

130 düvenin Ereğli’ye geldiğini söyleyen birlik başkanı Ercüment Sarıkafa Ereğli’nin ekonomisine canlılık kazandırmak için başlattığımız bu proje kapsamında düvelerimiz gelmeye devam ediyor, yapılacak olan kontrollerden sonra çekilen kuralar ile düvelerimizi sahiplerine teslim edeceğiz dedi. Sarıkafa, önümüzde ki günlerde yurt dışında ki ekip tarafından seçilen düvelerin gelmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Ticaret Borsası başkanı Zekeriya Ünlü ise Süt Birliği tarafından başlatılan bu projenin bacasız fabrikalar olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu projede Ereğli hayvancılık noktasında büyük bir adım atacaktır diyen eski Milletvekili Abdullah Çetinkaya ise Ercüment beye teşekkür ediyorum yapılan bu projenin örneğine Türkiye genelinde rastlamak pek mümkün olmuyor, inşallah süt birliği sayesinde Ereğli hem ekonomik olarak hem de et ve süt üretimi yönünden kendini aşacak gibi görünüyor, seçilen düveler gelmeye devam ederken aynı projelerin devamının gelmesini bekliyoruz diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.