1. HABERLER

  2. Süt Birliği 2014 Yılında Başlattığı Düve Getirmeyi 2015 Yılında da Sürdürecek...

Süt Birliği 2014 Yılında Başlattığı Düve Getirmeyi 2015 Yılında da Sürdürecek...

Ereğli ilçesinde, Süt Üreticileri Birliğinin 10 Bin Baş Düve Projesi kapsamında İtalya, Almanya’nın da aralarında bulunan çok sayıda ülkeden toplanan...

A+A-

Ereğli ilçesinde, Süt Üreticileri Birliğinin 10 Bin Baş Düve Projesi kapsamında İtalya, Almanya’nın da aralarında bulunan çok sayıda ülkeden toplanan düvelerin ilk iki partisi Ereğli’ye geldi.

Ereğli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa ve ekibinin yoğun çaba ve gayretleri sonucunda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Ziraat Genel Müdürlüğünün destekleri ile hayat bulan 10 Bin Baş Düve Projesi kapsamında Türkiye’ye giriş yapan düvelerden bir kısmı çiftçiye ulaştırıldı. Ereğli’ye getirilen düveler ilr mutlu olan çiftçiler menmuniyetini dile getirirken, Başkan Ercüment Sarıkafa, projelerini hayata geçirebilmelerinin ve verdikleri sözü tutabilmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, projede kendilerine destek olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne teşekkür etti. Düvelerin sınıfı bakımından en iyisi olduğunu hatırlatan Sarıkafa, hem süt hem de et bakımından kombine olan düvelerin çiftçilere rahat bir nefes aldıracağını sözlerine ekledi.Ereğli Süt Üreticileri Birliği olarak önümüzdeki yıllarda Süt Bir markasıyla da kuracakları kaba yem fabrikasıyla üreticilere maliyetine kaba yem satışı yapacaklarını belirten Sarıkafa, “Ereğlili hayvan yetiştiricilerimiz her şeyin en iyisini ve güzelini hak ediyor” dedi. Süt Birliği aracılığı ile çok güzel düvelerin üreticiye kazandırıldığını belirten hayvan yetiştiricileri ise Birlik Başkanı Ercüment Sarıkafa’ya teşekkür eettiler.

Sarıkafa ise 2014 yılını mutlu olarak bitirdiklerini söylerken 2015 yılınında Ülkemize , Ereğlimize ve bütün çiftçilerimize bol kazançlı hayırlı bir yıl olmasını dileyerek yeni yıllarını kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.