1. HABERLER

  2. Tatlıdil'in"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Mesajı‏

Tatlıdil'in"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Mesajı‏

Demokrasilerin işlemesinde ve gelişmesinde önemli roller üstlenen basının bu özelliği onu demokrasilerin vazgeçilmez bir parçası kılmaktadır.Gazeteciler...

A+A-

Demokrasilerin işlemesinde ve gelişmesinde önemli roller üstlenen basının bu özelliği onu demokrasilerin vazgeçilmez bir parçası kılmaktadır.

Gazeteciler tarih boyu otoriter ve baskıcı rejimlerin tehdit ve gölgesinde çalışmaya çalışmış, bu uğurda Uğur Mumcu gibi katledilmiş veya İlhan Selçuk gibi zindanlara atılmışlardır. Tek suçları haber peşinde koşmak olan gazetecilerimiz halkın haber alma hürriyeti uğruna kendilerini feda etmekten de kaçınmamışlardır.

Bugün de halen istibdat rejimi içerisinde gazeteciler mesleklerini aba altından sopayı gösteren iktidara karşı yürütmeye çalışmaktadır.

Bu zor ve çetin şartlarda, mesleğine gönül vermiş, ilkelerini ve bağımsızlığını mesleğinin onur ve vakarına uygun şekilde geleceğe taşımaya çalışan, toplumun gözü, kulağı ve sesi olan, 24 saat canını tehlikeye atarak haber peşinde koşan fedakar, emekçi, değerli gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

Bülent Ecevit TATLIDİL

CHP Ereğli İlçe Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.