1. HABERLER

  2. Alemdar, Gazeteciler Gününü kutladı

Alemdar, Gazeteciler Gününü kutladı

Alemdar, Gazeteciler Gününü kutladı09 Ocak 2015 Cuma 19:47Alemdar, Gazetecilik fedakarlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir.Basının, toplumu...

A+A-

Alemdar, Gazeteciler Gününü kutladı09 Ocak 2015 Cuma 19:47Alemdar, Gazetecilik fedakarlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir.

Basının, toplumu bilgilendirme ve aydınlatma gibi önemli bir görevi büyük fedakarlıklar içerisinde yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Alemdar, “Gazetecilik fedakarlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir.

Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımız, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini büyük özveriyle yerine getirmektedirler” dedi.

KONYA BASINI ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR

Konya basınının Anadolu’da önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Alemdar, “Konya basını, gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler göstermiş ve Türkiye’de saygın bir yere sahiptir. Mesleğimize gönül vermiş ve gece-gündüz demeden toplumu bilgilendirme görevini yürüten tüm gazeteci meslektaşlarımızın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlarım” dedi.

NEDEN 10 OCAK?

10 Ocak’ın neden Gazeteciler Günü olarak kutlandığına da değinen Alemdar şöyle dedi: 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa basın sektöründe çalışan meslektaşlarımıza önemli kazanımlar sağladı ve 10 Ocak tarihi ‘Çalışan Gazeteciler Bayramı’ olarak ilan edildi. Ancak 12 Mart 1971 müdahalesinden sonra çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, "Bayram" olmaktan çıkarıldı ve "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.