1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Tema Vakfı'ndan Termik Santral Eylemi
Tema Vakfı'ndan Termik Santral Eylemi

Tema Vakfı'ndan Termik Santral Eylemi

Ambar Köyü ve Tema Vakfı'ndan Termik Santral Eylemi

A+A-

 

Ambar Köyü ve Tema Vakfı'ndan Termik Santral Eylemi

Ambar Köyü Derneği ve Tema Vakfı Akgöl’e can suyu istiyoruz, Termik santral istemiyoruz diyen gurup Akgöl’de pankart açtı.

 Ambar Köyü Derneği, Ayrancı‘da düzenlenen Hıdrellez Şenliklerine katılmak ve Akgöl‘e can suyu eylemi yapmak üzere Ereğli'ye geldi. Akgöl’e giderek bir grup Ambar Köyü Derneği ve Tema Vakfı üyeleri Akgöl'e can suyu ve Termik santral istemiyoruz eylemi yaptı. Ayrancı'da yapılacak olan hıdrellez şenliğine katılarak Akgöl Sazlıkları, Konya’nın Ereğli ve Karapınar ilçeleriyle, Karaman’ın Ayrancı ilçesi sınırları arasında kurulması planlanan Termik santral  projesine dikkat çekerek Akgöl'e can suyu istiyoruz, Termik santral istemiyoruz pankartı açarak konunun önemi vurgu yapılacağı öğrenildi.

Türkiye’nin en önemli kuş cennetlerinden biri iken yaşanan kuraklıklar sonucunda çöle dönüşme tehlikesi ile karşılaşan Akgöl Sazlıkları, Konya’nın Ereğli ve Karapınar ilçeleriyle, Karaman’ın Ayrancı ilçesi sınırları arasında; sazlık, bataklık, çamur adacıkları ve bunları çevreleyen çayırlar ile çorak düzlük ve steplerden oluşan 6,800 hektarlık bir bölge.

Akgöl, 1992 yılında Kültür Bakanlığı tarafından ‘I. Derecede Doğal Sit Alanı’, 1995 yılında Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğünce ‘Tabiatı Koruma Alanı’ olarak ilan edilmişti.

Geçtiğimiz şubat ayında, 25 kilometrelik alanda kanal açma, temizleme ve su yönlendirme çalışmalarıyla Ayrancı Barajı’nın fazla suyunun aktarılması sağlanarak Akgöl beslenmeye çalışılmıştı.

Ambar Köyü Derneği ve Tema üyesi bir gurup hem 14 Mayıs’ta Ayrancı’da yapılacak Hıdrellez Şenliklerine katılmak hem de İvriz Barajından Akgöl’e can suyu verilmesi için bir eylem yapmak amacıyla Ereğli'ye geldi.

İstanbul’dan kalkan 4 otobüsle Karaman’a gelen Ambar Köyü Derneği adına, Başkan Hüseyin Tekin ve yardımcısı Osman Asan, Hıdrellez Şenlikleri ve Akgöl’e can suyu eylemine kalabalık bir katılım yapacaklarını belirtti.

Değişik platformlarda çeşitli sosyal farkındalık etkinlikleri düzenleyen Ambar Köyü Derneği, Akgöl için daha önce de eylemler yapmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.