1. HABERLER

  2. UĞURLU CAMİİ HİZMETE AÇILDI

UĞURLU CAMİİ HİZMETE AÇILDI

Hayırsever vatandaşlar tarafından Yunus Emre Kavşağına yaptırılan Uğurlu Camii hizmete açıldı.Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı...

A+A-

Hayırsever vatandaşlar tarafından Yunus Emre Kavşağına yaptırılan Uğurlu Camii hizmete açıldı.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Ereğli protokolü ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen Uğurlu Camii’nin açılış konuşmasını Uğurlu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Koç yaptı.

2013 yılında temelini attıkları Uğurlu Camii’nin bugün hizmet vermeye başladığını söyleyen Koç, Osmanlı Mimarisi ile yapılan Uğurlu Camii’nin Süleymaniye Camii’nin küçük ölçekli projesi olduğunu ifade ederek cami hakkında teknik bilgiler verdi.

Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu ise Uğurlu Camii’nin Ereğlililerin olduğunu belirttiği konuşmasında emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür etti.

Yapımına eski Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu döneminde başlatılan camiin açılışının kendilerine kısmet olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, caminin yanlış yere yapıldığı yönünde demagojiler yapılsa da caminin günümüzde tamamlandığını ve şimdi tek söylenilecek kelimenin hayırlı olsun demek olduğunu ifade etti.

Özgüven, Uğurlu Camiinin yapımında emeği geçen başta Dernek Yöneticileri olmak üzere herkese teşekkür etti.

Ereğli’nin en merkezi yerinde yapımı gerçekleştirilen caminin hem mimari açıdan hem de görsellik açısından muhteşem olduğunu söyleyen Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de, caminin yapımında kazmanın vurulduğu günden bu yana emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından caminin yapımında emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Plaketini alan eski Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’da Ereğli’ye güzel bir Camii kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Cami açılışı cuma namazının kılınmasının ardından kesilen kurban sonrası dağıtılan Aşure ile son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.