1. HABERLER

  2. Uğurlu Camii’de Çalışmalar Sürüyor

Uğurlu Camii’de Çalışmalar Sürüyor

Ereğli Belediyesi’nin girişimleri ile Yunus Emre Meydanı’nda yaptırılan Yusuf Ziya Uğurlu Camii’nin inşaatı kış şartlarının düzelmesi nedeniyle...

A+A-

Ereğli Belediyesi’nin girişimleri ile Yunus Emre Meydanı’nda yaptırılan Yusuf Ziya Uğurlu Camii’nin inşaatı kış şartlarının düzelmesi nedeniyle kaldığı yerden devam ediyor.

 

Ereğli Belediyesi tarafından başlatılan bir çalışma Ereğli’ye kazandırılması planlanan Yusuf Ziya Uğurlu Camii’nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Bu güne kadar ilçe genelindeki bütün camilerin bakım, onarım ve çevre düzenlemelerine katkı sağlayan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, sıfırın altında 15’lere varan kış şartları nedeniyle kısa bir süreliğine durdurulan Uğurlu Camii inşaatına hızla devam edildiğini söyledi.

Ereğli’nin her alanda gelişip değiştiğini vurgulayan Başkan Oprukçu, “Mezbele bir alanı muhteşem bir Cami’ye dönüştürmek için yargı yolu da dahil bir çok yolu denedik ve bu projemizi hayata geçirmenin gayret ve çabasını hiç yitirmedik. Kış şartlarının ağırlığı nedeniyle kısa bir süreliğine durdurulan inşaat çalışmaları havaların iyileşmesi ile birlikte kaldığı yerden hızla devam ediyor.

Ereğli’nin yaşanabilir bir il olması için tüm engellemelere rağmen çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Konuşuyordum, konuşma dediler, bizde yaptıklarımızla konuşmaya başladık. Ereğli’de yapılamaz denileni yapma gayreti içinde olduk hep. Bu eser de yaptıklarımızın bir mührü olarak kalsın istiyoruz” dedi.

Yusuf Ziya Uğurlu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Koç ise, caminin bütünü için 3 milyon TL gibi önemli bir bütçeye sahip olduğunu ifade ederek, “Camimiz bin 300 kişi kapasiteli olarak projelendirildi. Bodrum katıda dahil edildiği zaman aynı anda 2 bin kişi aynı anda secde edebilecektir.İnşaat çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.