1. HABERLER

  2. Ulu Camii Trafiğe Kapatılıyor

Ulu Camii Trafiğe Kapatılıyor

Ulu Camii önündeki meydan düzenlemesi ile birlikte Kervansaray’ın da içerisinde yer alan bölge araç trafiğine kapatılıyor. Ereğli Belediyesi tarafından...

A+A-

Ulu Camii önündeki meydan düzenlemesi ile birlikte Kervansaray’ın da içerisinde yer alan bölge araç trafiğine kapatılıyor.

 

Ereğli Belediyesi tarafından Selçuklular döneminden günümüze ulaşan Ulu Camii ve Osmanlı döneminin önemli eserlerinden Rüstempaşa Kervansarayı’nın da yer aldığı alanda çalışmaları sürdürülen Devlet Bahçeli Meydanı ile birlikte bölge yaya trafiğine uygun şekilde düzenlenirken, araç trafiğine de kapatılıyor.

Ulu Camii ile Kervansaray’ın arasında bulunan yol, otomatik olarak çalışan üç adet mantar bariyer ile trafiğe kapatıldı. Bu yolu sadece cenaze araçları ve temizlik araçları kullanabilecek. Mantar Bariyerler led ışıklı olarak araçların görebileceği şekilde Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yerleştirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, kentsel dönüşüm çalışmalarının en önemli eserlerinden biri olan Devlet Bahçeli Meydanı ile birlikte bölgenin önümüzdeki dönem bir bütün içerisinde ele alınacağını söyledi.

Başkan Oprukçu, “Bizim bu projedeki en büyük hedefimiz yaşayan ve yaşatılan bir Ereğli olgusudur. Ulu Camii, Kervansaray ve  Uzun Çarşı’nın bir bütün olarak ele alınacağı proje ile hem tarihi doku korunmuş olacak, hem yaya trafiğine açılacak bölgede insanlar rahatlıkla gezi ve alışverişlerini tamamlayabilecekler. Kervansaray’ın atıl vaziyetten kurtarılmasını sağlayacak bu proje kapsamında meydanın çevresindeki işyerleri restore edilirken, Uzun Çarşı’nın üzeri kapatılarak İstanbul’daki Kapalı Çarşı havasının verilmesi düşünülüyor. Tabiki bu projemiz önümüzdeki dönem hayata geçirilecek çalışmalarımızdan sadece bir tanesi. İlk etapta bu bölgenin araç trafiğine kapatılarak Devlet Bahçeli Meydanındaki düzenlemeleri tamamlayarak çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.