1. HABERLER

  2. “ Ulu Camiinin Avlusu 5 Yıldır 70 cm. Derindi,Yeni mi Farkettin ?“

“ Ulu Camiinin Avlusu 5 Yıldır 70 cm. Derindi,Yeni mi Farkettin ?“

Ereğli Belediye Başkanı MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu köy gezilerine yoğun bir program kapsamında devam ediyor.Yol arkadaşlarıyla birlikte...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu köy gezilerine yoğun bir program kapsamında devam ediyor.

Yol arkadaşlarıyla birlikte Beyören,Taşbudak ve Kuzukuyusu köylerini ziyaret ederek buradaki vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu’ya gösterilen yoğun ilgi dikkat çekici idi.

Ulu  caminin önünde yapılan meydan ile ilgili Akp Belediye Başkan adayı  Özkan Özgüven’in “ Yapılan meydanla Ulu cami çukur da kaldı” sözlerine ilişkin Ereğli Belediye Başkanı MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu , Kuzukuyusu ,Taşbudak,Beyören köylerini ziyareti sırasında Özgüven’e sordu; “ Sevgili kardeşim Ulu Caminin avlusu 5 yıldır 70 cm. derinde ,sen 5 yıldır yeni mi fark ettin de Ulu cami çukur cami oldu diyorsun ? “

“Ulu cami bizim tapu senedimizdir.Ulu Camii önünün açılması gerekiyordu,açtık. Ulu Camii önüne  muhteşem bir meydan yaptık.5 yıl önce o alanın restorasyon çalışmasını Vakıflar Genel Müdürlüğü  yaptırdı.Vakıflar Genel Müdürlüğü, Tabiat Varlıkları Kurulu ile birlikte Ulu Camii önünün kotunu 70 cm. düşürdüler ve 5 yıldır da Ulu Camii önü hep öyle “ şeklinde konuşan Oprukçu ,Akp’nin Adayına sordu;” 5 Yıldır Ulu Camiye hiç mi uğramadın ? “

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ile birlikte bir çok muhtarın da eşlik ettiği köy gezisinde Belediye Başkanı Oprukçu önce Kuzukuyusu Köyünde sonra Taşbudak Köyünde ardından Beyören Köyünde vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantılarda “ Ereğli’de inanılmazları başardık “ diyerek 58 aylık süreçte Ereğli ‘ye yapılan hizmetleri değerlendirdi.

Kuzukuyusu köyünde yapımı devam eden su deposu ile ilgili olarak Oprukçu, İl özel idarenin su deposu yapım ihalesini alan Ereğli Belediyesinin Kuzukuyusu köyü su deposu yapım  çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanmasının ardından  Ereğli Belediyesi Meclisinin de verdiği yetkiyle Kuzukuyusu köyüne Ereğli’nin suyunu ulaştıracaklarının müjdesini verdi.

Ereğli’nin yarınlarına yönelik hazırladıkları ve hayata geçirmeye kararlı oldukları muhteşem projelerle Ereğli’nin geleceğini inşa etmeye devam edeceklerini vurgulayan Belediye Başkanı Oprukçu,” İlçe Tarım Müdürlüğü binasını da kapsayan eski sanayi ile eski buğday pazarının bulunduğu alanın kentsel dönüşüm projelerine bağlı olarak muhteşem bir alana dönüşeceğini ve Ereğli’nin bir başka güzel olacağını kaydetti.

Belediye Başkanlığının 58 aylık sürecinde Ereğli’nin yıllardır el sürülmeyen sorunlarını çözüme kavuşturan hizmetler sunduklarını dile getiren Oprukçu;”Yaptığımız hizmetler hangi Belediye Başkanının hayali değildi ki? Ama tüm bu hizmetleri yapmayı Rabbül Alemin bize nasip etti “ şeklinde konuştu.

Oprukçu ziyaret ettiği Beyören,Taşbudak ve Kuzukuyusu köyünde projelerin müjdesini vererek,ikinci 5 yılda 2014 ve 2015 yıllarında mahalle olacak olan tüm köylerin köy içi yollarının parke taşı ile kaplanacağını,yine her köye kültür evleri yapacaklarının sözünü verdi.

Oprukçu;” Aldatılma ve kandırılma sürecine dur demeli.Ereğli’nin yarınları için el ele tutuşma erdemliliğini yaşayalım ve Ereğli’nin geleceğini birlikte inşa edelim“diyerek Ereğli halkına birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.