1. HABERLER

  2. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN EREĞLİ İLGİSİ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN EREĞLİ İLGİSİ

Selçuk Üniversitesi Öğrencilerinin Konuşmacı Olarak Konferansa Davet Ettikleri Belediye Başkanı Özkan Özgüven Bilgi, Birikim ve Tecrübelerini Aktaracak…Selçuk...

A+A-

Selçuk Üniversitesi Öğrencilerinin Konuşmacı Olarak Konferansa Davet Ettikleri Belediye Başkanı Özkan Özgüven Bilgi, Birikim ve Tecrübelerini Aktaracak…

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri Topluluk gezisi kapsamında hafta sonu olmasına rağmen Ereğli’ye gelerek Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret ettiler. Öğrenciler Özgüven’in bilgi, birikim ve tecrübelerinden faydalanmak istediklerini beyan ederek, 2015 Mart ayında düzenleyecekleri konferansa konuşmacı olarak davet ettiler.

“Öncelikle kendimizi geliştirip yetiştirmek istiyoruz ve ardımızdan gelen arkadaşlarımıza yardımcı olmayı hedefliyoruz” diyen öğrenciler kurdukları topluluğun 700 civarında üyesi olduğunu belirttiler.

17 kişi ile Ereğli’ye geldiklerini belirten öğrenciler birçok işletmeyi gezerek yetkililerden bilgi aldıklarını ve Ereğli’nin kendileri için rol model olan önemli merkezlerden birisi olduğunu kaydettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özgüven ise Ereğli’nin ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu belirttiği konuşmasında, Ereğli’nin süt sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve süt üretiminde Türkiye’de birinci olduğunu kaydetti.

Günlük bin ton süt işlendiğine değinen Özgüven, süt sektörü yanında tarımsal üretimin de her geçen gün arttığını ve bilinçli üretim ile tarım ve hayvancılığın gelişimini sürdürdüğünü vurguladı.

“Sizler bu ülkenin gelecek yarınlarısınız, bu ülkenin dinamiğisiniz” diyen Başkan Özgüven, gençlerin 2015 Mart ayında yapacakları konferansa konuşmacı olarak davetlerine seve seve icabet edeceğini de sözlerine ekledi ve öğrencilere çam sakızı çoban armağanı hediyeler verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.