1. HABERLER

  2. ÜRETİCİLER İÇİNİ FİLORİNALI’YA DÖKTÜ

ÜRETİCİLER İÇİNİ FİLORİNALI’YA DÖKTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, beraberindeki belediye meclis üyesi adayları ile birilikte seçim çalışmalarını...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, beraberindeki belediye meclis üyesi adayları ile birilikte seçim çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.

 

Seçim Çalışmaları kapsamında Ereğli Organize Sanayi’ni ziyaret eden Filorinalı ve ekibi, üreticilerin dertlerini paylaştılar. Organize Sanayi’nde üretim yapan firmalar, sahipsizlikten yakınırken, Filorinalı’nın belediye başkanlığına gelmesini dört gözle beklediklerini kaydettiler.

 

Ereğli Organize Sanayii’ne, Organize sanayinin yapılmasından bu yana bir çivi bile çakılmadığını kaydeden üretici firma yetkilileri, “Bu Organize sanayi, Ereğli’ye 1994-1999 döneminde CHP belediyeciliği tarafından kazandırıldı ve o günden bu yana bir çivi bile çakılmadı. Ereğli’ye yatırım yapan Ereğlili üreticilerin gelişmesi, dışarıya açılması konusunda hiçbir yardım ve destek görmedik. Bununla ilgili bir çaba bile olmadı. Biz ürettiğimiz malları, direk Ereğli’den İngiltere’ye göndermek varken, İstanbul’a bir firmaya daha ucuza gönderiyoruz ve girdileri Ereğli’ye aktaramıyoruz” dediler.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı ise, Ereğli Organize Sanayinin bütün sıkıntılarını bildiklerini, Organize Sanayindeki üreticilerin neler yaşadıklarını, bütün zorluklara rağmen ayakta kalma mücadelesi verdiğinin farkında olduklarını kaydetti ve “Ereğli Organize Sanayisi, CHP belediyeciliği tarafından Ereğli’ye kazandırılan bir yatırımdır. Türkiye’nin kredi kullanılmadan yapılan ilk ve tek Organize Sanayisini, CHP belediyeciliği Ereğli’ye kazandırdı. O günden bu yana da herhangi bir çalışma, düzenleme ve geliştirme çabası olmadı. Ereğli’ye ikinci organize sanayisini kazandıracağız diyenler, 3 buçuk yıldır daha ot parasını ödeyemediler. Kaldı ki Organize sanayisini nasıl yapacaklar. Ama, CHP Belediyeciliği, 5 yıl içerisinde Organize Sanayisini bitirdi ve 5 yılın sonunda da bütün fabrikaların bacasını tüter hale getirdi.  Biz, halkımızın da destekleri ile Belediye Başkanı olmamız halinde, Organize Sanayimiz ile ilgili projelerimizi gerçekleştireceğiz ve Ereğli’deki üretimin Ereğli’ye daha fazla girdi sağlamasını temin etmek amacıyla çalışmalarımız olacak. Üretimcilerimizin ne zorluklara direnerek ayakta kalma mücadelesi verdiklerini de biliyoruz” dedi.

 

Organize Sanayi üreticileri ise, Köksal Filorinalı’nın Ereğli Belediye Başkanı olmasını dört gözle beklediklerini, Ereğli’nin kurtuluşunun CHP belediyeciliğinde olduklarını söylediler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.