1. HABERLER

  2. YAŞAM MERKEZİ FESTİVALLERİ SALLIYOR…

YAŞAM MERKEZİ FESTİVALLERİ SALLIYOR…

Ömer Günüvar’ın yönettiği film, Malatya’da “En İyi Film Ödülü”nü kaptı.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi hemşerimiz...

A+A-

Ömer Günüvar’ın yönettiği film, Malatya’da “En İyi Film Ödülü”nü kaptı.

 

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi hemşerimiz Ömer Günüvar'ın yönetmenliğini yaptığı, şehrimizin sevilen simalarından Mehmet Kireçtepe'nin başrolünü oynadığı Yaşam Merkezi adlı kısa film Malatya Uluslar arası Film Festivali Kısa Filmler kategorisinde “En İyi Film Ödülü”ne layık görüldü.

 

Alışveriş Mekezi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Veysel’in günlük yaşamını konu alan ve dramatik bir anlatımla beyaz perdeye taşınan Yaşam Merkezi adlı kısa film, katıldığı festivallerde büyük ilgi görüyor. İlk olarak geçtiğimiz Ekim ayında yarıştığı Adana Altın Koza Film Festivali’nde ilgiyle izlenen, ancak ödülü yurt dışından bir filme kaptıran Yaşam Merkezi, ilk ödülünü Hak-İş sendikasının “Emek” temalı filmler yarışmasında “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Mehmet Kireçtepe ile almıştı. Geçtiğimiz hafta sonu ise sevindirici haber Malatya Uluslar arası Film Festivali’nden geldi. Yaşam Merkezi burada, Kısa Filmler kategorisinde “En İyi Film Ödülü”ne layık görüldü.

 

Öte yandan halen devam eden İstanbul Film Festivali’nde de 800 film arasından ilk 30’a kalarak finalde yarışmaya hak kazanan Yaşam Merkezi, geçtiğimiz Cumartesi günü Alman Kültür Merkezi sinema salonunda gösterildi. Filmi çok sayıdaki Ereğlili hemşerimiz de izleyerek destek verdi. Yaşam Merkezi’ni çok beğendiklerini ifade eden hemşerilerimiz, “Filmin, bu dünyaca ünlü Festival’den de ödülle dönmesini bekliyoruz.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum