1. HABERLER

  2. Yeni Tramvayların Rengini de Konya Halkı Belirliyor

Yeni Tramvayların Rengini de Konya Halkı Belirliyor

Son model 60 tramvayın ardından yapımı süren Alaaddin-Adliye Hattı’nda kullanılacak dünyadaki en ileri teknoloji, katanersiz 12 yeni tramvayın rengini...

A+A-

Son model 60 tramvayın ardından yapımı süren Alaaddin-Adliye Hattı’nda kullanılacak dünyadaki en ileri teknoloji, katanersiz 12 yeni tramvayın rengini de Konya halkı belirliyor. Tarihi dokuya uygun renklerin olacağı tramvaylar için 10 Haziran’a kadar www. tramvayinisensec.com adresinden oy kullanılabiliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan 60 yeni tramvayın ardından yapımı devam etmekte olan Alaaddin-Adliye Hattı’nda çalışacak yeni ve son model raylı sistem taşıtlarının rengini de Konya halkı belirliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KONYARAY Projesi kapsamında 60 son model tramvayı şehre kazandırdıklarını, her ay 4 yeni taşıtın filoya dahil olduğunu söyledi. Deneme seferleri tamamlanarak hizmete giren yeni tramvay sayısının 18’e ulaştığını kaydeden Başkan Akyürek, Alaaddin-Adliye arasındaki yeni hatta dünyadaki en ileri teknolojinin uygulanacağını dile getirdi. 60 tramvaya ilave olarak tarihi dokuya uygun, katanersiz 12 raylı sistem aracının alımını yaptıklarını, imalatın başladığını kaydeden Başkan Akyürek, yeni tramvayların renklerini de önceki tramvaylarda olduğu gibi Konya halkının belirleyeceğini ifade etti. SON GÜN 10 HAZİRAN Alaaddin-Adliye hattında tarihi dokuya uygun yeni bir renk olmasını istediklerini vurgulayan Başkan Akyürek, Konyalıların www. tramvayinisensec.com adresine girerek 3 renkten biri için oylarını kullandıklarını söyledi. Yeni tramvayların renklerinin belirlenmesi için yapılan anket çalışmasında 10 Haziran’a kadar oy kullanılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.