1. HABERLER

  2. Yeşillendirme Çalışmaları Son Sürat

Yeşillendirme Çalışmaları Son Sürat

Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ağaçlandırma, gül dikimi ve serada kışlık çiçek yetiştiriciliği çalışmalarına ara vermeden devam...

A+A-

Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ağaçlandırma, gül dikimi ve serada kışlık çiçek yetiştiriciliği çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait serasında göbek ve orta refüjlerde kullanmak üzere kışlık bitkilerden hercai ve kasımpatı gibi bitkilerinde aralarında yer aldığı çiçek üretimi devam ediyor. Ayrıca bu dönemde ekipler gül çelikleri üreterek bahar aylarında toprakla buluşacak olan güllerin üretimine de başladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin kent merkezi başta olmak üzere Ereğli genelinde başlatılan ağaç budama çalışmalarına da devam ettiği bildirilirken, Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ormanlık alanlarda da yeni fidanlar toprakla buluşturularak tamamlama çalışmaları da sürdürülüyor.

Kent merkezinde bulunan orta refüj ve göbeklerin yeşillendirilmesi çalışmalarını da yürüten ekipler gül dikim işlemlerini yerine getiriyor. Alanlarda bulunan mevcut güllerin bakımlarını da yapan ekipler kısa bir süre içerisinde kışlık çiçeklerin dikim işlemleri de başlayacak.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, gelecek kuşaklara bırakılacak en büyük mirasın kaybolmaya yüz tutan yeşil doku olduğunu ifade ederek, “Bizim çocukluğumuzda her yerinden akarlar geçen ve yemyeşil bitki örtüsüyle gönülleri ferahlatan Ereğli’yi yeniden inşa etmenin gayretini yaşarken, düzenli kentleşmeyi de ihmal etmemeye çalışıyoruz. Çok dağınık bir konumda olan Ereğli’yi imar plandaki değişikliklerle düzenli şehir haline getirmek için ortaya koyduğumuz çabanın bir fazlasını yeşil Ereğli’yi oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Kendi seralarımızda yetiştirdiğimiz mevsimlik çiçeklerin yanı sıra, ağaç ve gül fidanları temini ile geliştirdik ve geliştirmeye devam edeceğimizi de ispatladık. Köy yolları başta olmak üzere hazine arazilerinden elde ettiğimiz alanları da orman ağaçları, ceviz ve badem ağaçları ile donatıyoruz. Ormanlık alan sorununu geldiğimiz günden itibaren çözmeye ve bu alanları yeşillendirmeye gayret gösteriyoruz. Ancak bu sorunu çözmek sanıldığı kadar kolay olmuyor” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.