1. HABERLER

  2. Zabıta Konaklama Yerlerini Denetledi

Zabıta Konaklama Yerlerini Denetledi

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent halkının her alanda kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için gerçekleştirdikleri çalışmalar...

A+A-

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent halkının her alanda kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için gerçekleştirdikleri çalışmalar kapsamında şehir merkezinde faaliyet gösteren otel, pansiyon ve konaklama merkezlerinde denetimlerde bulundu.

Ereğli Belediyesi tarafından ilçede bulunan otel, yurt ve pansiyon gibi konaklama mekanları denetlendi. Zabıta müdürlüğü tarafından tüm oteller ve pansiyonlar denetleme programı içine alındı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli dışından gelen öğrenci, iş adamı veya işçi gibi çeşitli meslek guruplarından insanların konaklama yerleri arasında yer alan yurt, otel ve pansiyon gibi konaklama merkezlerinin denetim altında tutulduğuna işaret etti.

Ereğli Belediye Başkanı Oprukçu, “Ereğli’de her açıdan yoğun bir sezon yaşıyoruz. Bu nedenle zabıta ekiplerimiz halkın sağlığını ve huzurunu korumak amacıyla her iş kolundaki rutin denetimlerini sürdürüyor. Ekiplerimiz, bu defada öğrenci yurtları, otellerimiz ve pansiyon gibi konaklama mekanlarında resmi gazetede yer alan yönetmelik ve hükümlerin ne şekilde yer aldığını yerinde inceledi. Bunların denetleme esasları bellidir. Çalışanların sağlık karnelerinden, işletme ruhsatları, odaların düzeni, mutfak, yangın merdiveni gibi bölümler başta olmak üzere bu kriterleri inceleyen ekiplerimiz gerekli uyarı ve ceza konuları hakkında işletmecilere gerekli açıklamayı yapmışlardır” dedi.

Başkan Oprukçu, denetlemeler sırasında denetleme esaslarına uyulmayan bölümler hakkında eksikliklerin tamamlanması için işletmecilere süre verildiğini daha sonra da yönetmelikler kapsamında yasal işlemlerin uygulandığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.