1. HABERLER

  2. YALANIN SONU YOKTUR

YALANIN SONU YOKTUR

2002 seçimi kazanıp geldiklerinde ilk açıklamaların da AKP Hükümeti’nin ülkenin neyi var neyi yok satacaklarını beyan etmişlerdi. Yapmaya değil yıkmaya...

A+A-

2002 seçimi kazanıp geldiklerinde ilk açıklamaların da AKP Hükümeti’nin ülkenin neyi var neyi yok satacaklarını beyan etmişlerdi. Yapmaya değil yıkmaya gelmediklerini o günlerde açıkça söylüyorlardı.

Göreve başlar başlamaz ülkenin 80 yıllık birikimlerini babalarının malı gibi satmaya başladılar. Tüpraş’ı 1 milyar 350 milyon Dolara vadeli olarak sattılar. Petrol İş Sendikasının ve CHP’nin mahkemeye vermesi sonucu satış iptal oldu. Daha sonra 4 milyar 500 milyon Dolara peşin satıldı. Halkımız 3 milyar 150 milyon Dolar zarara uğratılmaktan kurtarıldı. Babaları, babalar gibi satmıştı. Babalar götürecekti, ülkenin en büyük kuruluşunu. Şimdi oğulları aracılık etmekten milyon dolar götürmüşler herkes ayakta. Doğalgaz, kömür, HES lerde, Toki de milyar dolarlar giderken ülkenin gündemini çocukların cep harçlıklarıyla geçiştiriyorlar. Bu raporları devlet Sayıştay raporlarında açıklıyor. CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu Meclis kürsüsünden bakanların yüzüne açıkladı. Cevap veremediler. Şehircilik ve Toki den sorumlu bakan Erdoğan Bayraktar yolsuzluk yapıldığını kabul etti. ‘Sorumlular hakkında gereği yapılacak’ demişti. Neden yapamadığını şimdi anlıyoruz. Bunlara imza atan bürokratlar en çok zararı görecektir.

Ülkenin en büyük değeri giderken sesini çıkarmayanlar şimdi bağırıyor. Demek onların da bir yerlerine dokundurdular. Türk Telekom 5 yıllık kârına giderken susan dilsizler neredeydiniz? Bu ülkenin ismi silinirken susanlar, ülkenin doğusu Başbakan tarafından “kürdistan” diye ilan edilirken sustunuz. El ele yürütüyordunuz ne oldu diye sormak gerekiyor. Devlet içinde devlet oluşturmanın ne kadar yanlış olduğunu söyledik. Devlet tektir birileriyle ya da bir grupla paylaşılmaz. Alternatif devlet yaratma çabası ülkeyi böler parçalar.

Başbakan hırsızları bırakmış, hırsızları yakalayan polis müdürlerini görevden el çektiriyor. Senin görevin hırsızları yakalayan polisi görevden almak mıdır? Yoksa hırsızların üzerine gitmek midir? Hırsızları yakalayan polislerin görevden alındığı bir ülke konumuna düştük. Deniz Feneri’nde savcıları görevden aldın Alman mahkemeleri tarafından hırsızlıkları ispat edilen suçluları kolladın, korudun. Şimdi savcıları ve hâkimleri baskı altına alarak olayı örtbas etmek midir? Ülkemiz AKP iktidarından bir an önce kurtulmalıdır.

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

FATİH SAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.