1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Başkan Özgüven’den İsrail’e Tepki
Başkan Özgüven’den İsrail’e Tepki

Başkan Özgüven’den İsrail’e Tepki

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven yayınladığı mesajda, İsrail'in Filistin ve Gazze saldırılarına tepki gösterdi.Başkan Özkan Özgüven  İsrail'in Filistin ve...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven yayınladığı mesajda, İsrail'in Filistin ve Gazze saldırılarına tepki gösterdi.

Başkan Özkan Özgüven  İsrail'in Filistin ve Gazze saldırılarına tepki gösterdi. ABD'yi İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılara sessiz kalmakla suçlayan Özgüven, "Filistin'deki mazlumun hakkını savunamayacaksa, İsrail bombalarına dur diyemeyecekse Birleşmiş Milletlerin ne anlamı var?" dedi. Gazze'de insanlar İsrail bombardımanı altında şehit edilirken, ABD'nin İsrail'e yapılan saldırıyı kınadığını belirten Özgüven, Gazze'de bu kadar insanın evine bombalar yağarken, bu sorumsuz açıklamaları yapan ABD'yi kınadığını ifade etti.

Gazze'ye kör, sağır ve dilsiz olanların İsrail'e bu kadar duyarlı olmasının tek bir nedeninin zulme ortaklık olduğunu kaydeden Özgüven açıklamasını şöyle sürdürdü: "İsrail tankları Gazze'de masumların evlerini başına yıkarken, ABD 'Sorumlu davranışından dolayı İsrail Başbakanı'nı takdir ediyoruz' açıklaması yapıyor. Bu açıklama insanlık adına bir utançtır. Kara bir lekedir. İsrail füzeleri, yerleşim yerlerini vurunca, siviller ölünce 'Meşru müdafaa yapıyor' gibi cümleler kuranlar, Gazze halkının meşru müdafaa hakkıyla ilgili neden bir şey söylemiyor? Filistin'de 16 yaşındaki Muhammed, İsrailliler tarafından diri diri yakılıp öldürülünce neden bir tepki verilmiyor?

Yoksa Filistin'deki çocuklar Batılıların gözünde 2.sınıf insan mı? Kendini demokrasi havarisi olarak görüp sözüm ona insanlık adına dünyanın çeşitli bölgelerine asker gönderen ABD, Gazze'deki çocukların ölümünü İsrail öldürüyor diye mi meşru görüyor?” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.