1. HABERLER

  2. Belediye Camilerde Aşure Dağıttı

Belediye Camilerde Aşure Dağıttı

Ereğli Belediyesi her yıl Muharrem ayı içerisinde geleneksel olarak gerçekleştirdiği Aşure ikramını bu yılda ilçedeki bütün cami ve merkez Kuran Kurslarında...

A+A-

Ereğli Belediyesi her yıl Muharrem ayı içerisinde geleneksel olarak gerçekleştirdiği Aşure ikramını bu yılda ilçedeki bütün cami ve merkez Kuran Kurslarında Cuma namazı çıkışında gerçekleştirdi.

 

Ereğli Belediyesi geleneksel olarak her yıl düzenlediği aşure ikramını bu yılda tüm camilerde Cuma namazı çıkışı yerine getirdi. Belediye Aşocağı tarafından yapılan ve 10 bin kişiye dağıtılan aşurelerden sonra, yapılan bu hayır ibadetinin kabul edilmesi için dua edildi. Aşure dağıtımı merkezde bulunan Kuran Kurslarında da gerçekleştirildi.

Her yıl geleneksel hale getirilen aşure dağıtımıyla ilgili açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Muharrem ayındayız. Bu ayın yüzü suyu hürmetine Kerbela’nın, Hazreti Hüseyin’in yüzü suyu hürmetine, bu gün Ereğli’deki tüm camilerimizde ve merkez kuran kurslarında aşure ikram ediliyor. Muharrem ayı aşure ayı olarak da bilinir. Bu manada Hazreti Hüseyin’in akıbetini ve kaderini Rabbülalemin ümmeti Muhammed’in hiçbir ferdine yaşatmasını istemeyiz. Bu anlamda Rabbülalemin hemşerilerimin Cumasını ve Muharrem ayını kabul etsin. Aynı zamanda kaynatılan aşurelerini de kabul etsin. Bu vesile ile tüm Ereğlili hemşerilerime teşekkür ediyorum ve daha nice Muharrem aylarında aşurenin sevabından hep birlikte yararlanmamızı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Ereğli Ulu Cami ve Fatih Cami başta olmak üzere kent merkezindeki bütün camilerde dağıtımı gerçekleştirilen aşure, ayrıca belediye personeli tarafından Merkez Kuran Kursu, Huzurevi, Cezaevi gibi kurumlara da dağıtımı gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.