1. HABERLER

  2. Çimen Ortaögretime Geçiş Sınavını Değerlendirdi

Çimen Ortaögretime Geçiş Sınavını Değerlendirdi

8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavının bugün  ikincisi  yapıldı.2013-2014 Eğitim Öğretim yılı da Milli Eğitim...

A+A-

8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavının bugün  ikincisi  yapıldı.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez uygulanan 8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavının bugün 2. si yapıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen  sınavla ilgili bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

–  orta öğretime geçiş sınavı  saat 09.00’da başlayıp,  12.00’de sona erdi. İlk gün adaylar Türkçe, Matematik  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden girerken  İkinci gün ise Fen  Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile  Yabancı Dil derslerinden sınava girdiler. Bugün yapılan sınavda Her ders için ayrılan süre 40 dakika olup, sınav aralarında 30 dakika dinlenme süresi verildi,  İlçemizdeki Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı; şehir merkezinde 28, köy ve kasabalarda 13 olmak üzere toplam 41 okulda yapıldı. 2 gün boyunca yapılan sınavda  1096 öğretmen görev alırken  2685 öğrenci de sınava girdi.Sınav ilçemiz genelinde  sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.