1. HABERLER

  2. Belediye, Simit Fırınlarını Denetledi

Belediye, Simit Fırınlarını Denetledi

Ereğli Belediyesi, simit ve gıda imalatı yapan fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Ereğli Belediyesi halk sağlığı noktasında sorumluluğunu...

A+A-

Ereğli Belediyesi, simit ve gıda imalatı yapan fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

 

Ereğli Belediyesi halk sağlığı noktasında sorumluluğunu yerine getirmeye ve periyodik olarak gerçekleştirdiği denetimlere devam ediyor.

 

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediye Veteriner Hekimliği eşliğinde ilçede bulunan simit ve türevi gıda imalatı yapan ve satan işletmelerde yapmış olduğu bir dizi denetimler kapsamında, gramaj ile temizlik kontrollerinde bulundu. Özellikle Dumlupınar Ortaokulu civarında yapılan denetimlerde imalat ve satış yapan işletmelerin kurallara uygun olması takdirle karşılandı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, simit ve benzeri gıda ürünleri imalatı yapan işyerlerine belirli aralıklarla denetimler yaptıklarını, bu denetimlerle halkın sağlığını tehlikeye sokacak unsurların oluşmaması için gayret gösterdiklerini söyledi.

        Başkan Oprukçu, “Hemşehrilerimizin sağlığı her şeyden daha önemlidir. Gıda üretimi yapan işyerlerine yapılan kontrollerde ürünlerin hijyenik ortamlarda hazırlanıp hazırlanmadığını sıklıkla denetliyoruz. Denetimlerde gördüğümüz eksikliklerin giderilmesi için uyarıyoruz. Simit ve benzeri gıda maddelerinin gramajlarına dikkat ediyoruz. Bunlarla birlikte iş elbiseleri, çalışan personelin sağlık durumlarını gösteren sağlık karnesi, yangın tüpü gibi bir gıda üretimi yapan işyerinde bulunması gereken unsurları denetliyoruz” dedi.

Halkın sağlığını tehdit edecek herhangi bir unsurun gıda üretimi yapan işyerlerinde bulunmaması için çalıştıklarını kaydeden Hüseyin Oprukçu, her türlü gıda imalathanesinde karşılaşılan olumsuz durum karşısında vatandaşların zabıtayı arayarak şikayetlerini bildirmelerini istedi.

Ereğli’de üretimi ve satışı yapılan ürünlerin gramaj ve fiyatı ise Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce şu şekilde belirlenmiştir;

110 gr Katkılı Simit 1 TL, 110 gr. İki tarafı susamlı Simit 0.75 Krş., 100 gr poğça (Sucuklu-zeytinli) 1 TL., 100 gr. Kazan Gevreği 0.60 Krş. Ve 30 gr. Sosyete Poğçası 0.35 Krş.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.