1. HABERLER

  2. “Öğretmenlerimiz Gelecek Kaygısı Taşımamalı”

“Öğretmenlerimiz Gelecek Kaygısı Taşımamalı”

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Ekonomik açmazların ağırlığı altında ezilen, itibar ve saygınlığı...

A+A-

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Ekonomik açmazların ağırlığı altında ezilen, itibar ve saygınlığı her geçen gün zayıflayan bir mesleğin temsilcilerinin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında,  “Ekonomik açmazların ağırlığı altında ezilen, itibar ve saygınlığı her geçen gün zayıflayan bir mesleğin Türkiye’nin güçlenmesi, milletimizin ilerlemesi yolunda nedenli katkı sağlayacağı tartışmalı bir konu olarak karşımızdadır. Atanamayan öğretmenlerimizin bitmek bilmeyen çileleri, yükselen acı feryatları maalesef hala duyulmamış ve fark edilmemiştir” dedi.

Başkan Oprukçu mesajına şu şekilde devam etti;

“Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı emanet ettiğimiz ve geleceğe hazırlanmaları yolunda en büyük pay sahibi konumundaki öğretmenlerimizin bu günkü içerisinde bulunduğu durumdan duyduğumuz memnuniyetsizliğe rağmen, yılmadan ve usanmadan ellerinde tuttukları meşaleyi düşürmeden taşıyan bu değerli insanların ellerinden öperek 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Milli Eğitim camiasının bu güne kadar hiç görülmedik bir şekilde siyasallaştırılmaya çalışıldığı bir ortamda düzetme ve düzenleme girişimleri yapılmadan dershanelerin kapatılması konusunun gündeme taşınmasını da doğru bulmuyorum. Milli Eğitimin müfredatı doğrultusunda, onların eksikliklerini gideren bu eğitim kurumlarında görev yapan değerli öğretmenlerin içerisinde bulunduğu bu duruma rağmen hala görevlerini layıkıyla yerine getirmelerini de saygı ile karşılıyorum.

Gelecek ve geçim kaygıları içerisinde görev yapan, yapmaya çalışan ve atama bekleyen bütün öğretmen ve öğretmen adaylarını yürekli duruşları ve çocuklarımıza gösterdikleri şefkat nedeniyle bir kez daha kutluyor ve aydınlık geleceğe Türkiye’yi taşıyacak ellerin, öğretmenlerin elleri olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu vesile ile saygı değer öğretmenlerimize sorunlu değil, sorunsuz eğitim ve öğretim yılları diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.