1. HABERLER

  2. CHP İlçe Başkanı San : DEMOKRATİKLEŞİYORUZ

CHP İlçe Başkanı San : DEMOKRATİKLEŞİYORUZ

AKP Hükümeti demokrasi kelimesini o kadar çok kullanıyor ki halkımız daha çok demokratikleştiğimizi düşünür oldu. Bunun yanına açılımları ve demokrasi...

A+A-

AKP Hükümeti demokrasi kelimesini o kadar çok kullanıyor ki halkımız daha çok demokratikleştiğimizi düşünür oldu. Bunun yanına açılımları ve demokrasi paketlerini de eklersek dünyanın en demokratik, açılımcı hükümeti olduğunu düşünebilirsiniz.

Gün geçmiyor ki demokrasi ve açılım yapılmış olmasın. Yıllardır yapmış oldukları bu açılımlardan halkımıza ne gibi faydası oldu? Halkımızınnasıl bir fayda sağladığını sormak isterim. Her yünüyle toplumu ayrıştırmaktan ötekileştirmekten ileriye gidememiştir. Böl parçala yönet taktikleri uygulanmaktadır. BOP eş başkanı verilen her görevi eksiksiz olarak yerine getirmektedir. Demokratikleşme adına en ufak bir protesto gösterisinde dahi ülkenin geleceği olan gençler hapislerde çürütülmekte, okuldan ve yurtlardan atılmaktadır. Askerlere yeni görevleri hapishane zindanlarında beklemek. Bunun adına da “ileri derecede demokratikleşme denmektedir.”

"Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (Yurt-Kur) bağlı öğrenci yurdunda kalan öğrencilerden bazılarının Taksim Gezi Parkı protestolarına katıldıkları gerekçesiyle yurttan atıldıkları belirtildi."

FAŞİZM ne diye soruyorlar bazen, işte FAŞİZM bu. Senden olmayanı yok etmek isteyenlerin tümüdür.her türlü yok etmek için yapılan tüm eylemler FAŞİZMDİR. Bu hükümetin yapmış olduğu da “ileri derece FAŞİZMDİR”.Bunlar önemli değil demokratikleşiyoruz.

Gelecekte ülkeyi yönetmesi beklenen gençleri ezmeye kalkmak yok etmek, benden değil diye yok saymak bir hükümetten beklenemez. ODTÜ gibi dünyanın sayılı üniversitesini,yasa tanımaz, “güç benim” gibi kuruntularla her istediğimi yaparım mantığıyla bir üniversiteye müdahale edilemez. Bu ülkeyi, gelişmiş ülkelerin yanına değil her geçen gün kendi karanlığında boğulan Afganistan gibi ülkelerin dizlerinin dibinde bulursunuz.

Türbana özgürlük adına kadınlarımız kızlarımız kapatılacak. İş hayatından uzaklaştırılacak eve kapatılacaktır. Gelişmiş tüm ülkelerde kadınlar iş hayatındadır. Kadınların çalışmadığı gelişmiş bir ülke bulamazsınız. Demokratikleşme ve kadın haklarında kadına yönelik pozitif ayrımcılıkta bir gelişme olmamıştır. Kadına yönelik şiddet artmış her gün kadın ölümleri artarak devam etmiştir. Türban diyerek ülkenin bütün sorunları çözmüş olunmadığı bilinmelidir. Sıra devlette erkelerinde serbest kıyafet diye sakallı cüppeli giyinmeye gelmiştir. Bunları da yaparsak ileride derecede demokratikleşeceğiz. Devletin ciddiyetini yok sayan bu zihniyet kabul edilemez bir gerçektir.

Ülkenin eğitim, sağlık, işsizlik, hukuk problemlerinde bir gelişme sağlayamayan bir hükümet her sıkıştığında türban kartını ortaya atmaktadır. Dış politikada Suriye bataklığına saplanan AKP Hükümeti, mülteci konusunda ne yapacağını bilemez durumda çırpındıkça bataklığa daha çok batmaktadır. Tabi ki bunları ülke gündemimden uzak tutmak için türbana sarılmaktadırlar. Kadını kapattığınızda ülkenin eğitimini, tarımını, hayvancılığını, ekonomisini, özgürlüğünü, bağımsızlığını, işsizliğini çözecek misiniz?  Çözemediğiniz gün gibi aşikârdır.

FATİH SAN

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.