1. HABERLER

  2. Ereğli Belediyesi Ücretsiz Tercih Danışma Merkezi Açtı

Ereğli Belediyesi Ücretsiz Tercih Danışma Merkezi Açtı

Ereğli Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğinde ücretsiz tercih danışma merkezi açıldı.Oğuz Ata Sosyal Tesisleri İmdat Sarıca Gençlik...

A+A-

Ereğli Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğinde ücretsiz tercih danışma merkezi açıldı.

Oğuz Ata Sosyal Tesisleri İmdat Sarıca Gençlik ve Etüt Merkezinde açılan ücretsiz tercih danışma merkezinde tercihler İstanbul Aydın Üniversitesi Rehber Öğretmeni Mecit Karasu refakatinde gerçekleştiriliyor.  Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Mecit Karasu, tercihlerde öğrencileri İstanbul Aydın Üniversitesine yönlendirme gibi herhangi bir girişimin olmadığını ifade ederek, öğrencileri puanlarına göre gelmesi muhtemel olan tercihlere en doğru şekilde yönlendirdiklerini kaydetti.

Tercih yaparken dikkat edilecek hususlar hakkında da bilgi veren Karasu, öğrencilerin tercih yaparken puanlardan çok sıralamaları esas almaları gerektiğini belirterek, puanların her yıl genel başarı ortalamalarına göre değişkenlik gösterdiğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Hiçbir bölümün öğrencilere iş garantisi vermeyeceğini dile getiren Karasu, “ Her şeyin size bağlı olduğunu ve mezuniyet sonrası da bir takım sınavlardan geçerek mesleğe başlayacağınızı unutmayın” dedi.

Gençler için üniversite tercihinin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, “Gençlerimizin hayatlarının dönüm noktalarından biride hiç şüphesiz üniversite ve lise sınav sonuçları doğrultusunda yapacakları tercihlerdir. Bu noktada Belediye olarak Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde hizmet veren Aydın Üniversitesi Rehberlik Uzmanımız tercih işlemleri ile ilgili olarak 17 Temmuz 2014 tarihine kadar sabah 09.30 ile akşam 19.30 saatleri arasında hizmet verecektir. Tercihte bulunacak tüm gençlerimize başarılar dilerim” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.