1. HABERLER

  2. EREĞLİ’DE TARIM ve HAYVANCILIĞIN DURUMU

EREĞLİ’DE TARIM ve HAYVANCILIĞIN DURUMU

Verimli Anadolu toprakları üzerinde kurulmuş olan ülkemizin ekonomisinde tarım ve hayvancılık  önemli bir yer tutmaktadır. Buna bağlı olarak, yine...

A+A-

Verimli Anadolu toprakları üzerinde kurulmuş olan ülkemizin ekonomisinde tarım ve hayvancılık  önemli bir yer tutmaktadır. Buna bağlı olarak, yine bu verimli topraklarda konumlanmış olan Ereğli  çok çeşitli tarım ürünlerinin yetiştiği   hem bölge  ekonomisine hem de ülke ekonomisine oldukça büyük katkıları bulunan tarım ve hayvancılığa dayalı ülkemizdeki en büyük ilçelerden biridir.

İlçemizin coğrafi konumu  topraklarımızın oldukça verimli olması ve elde edilen ürünlerin kaliteli olması gibi nedenlerle ilçede yaşayan halk tarım faaliyetlerine büyük önem vermekte ve   halkımızın %79’u tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır.

Ereğli barajı, sulu arazi niteliği,  sulama kanalları ve yer altı suyu kaynaklarımızın zenginliği son dönemde ülkemizde  yağış azlığı nedeniyle yaşanan kuraklığın ilçemiz üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaktadır.

Bu yıllar da yağış miktarının ülke genelinde az olmasına rağmen ilçemizde verimin bol olmasıyla beraber çiftçilerimiz ve hayvan besiciliği ile uğraşan vatandaşlarımız sap ve saman ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı çekmeyecektir. Güneydoğu Anadolu bölgemizden gelen kg hesabı ile 0,35 TL. olan sap balyaları da ilçemize temin edilmektedir.

Ereğli’nin en önemli tarım ürünlerinden beyaz kiraz ve siyah havuç, Ereğli adı ile adeta bir tutulmuştur. Beyaz kiraz yılda yaklaşık 8.000 ton civarında yetiştirilen ürünün %75’i İtalya üzerinden diğer Avrupa ülkelerine ihraç edilmektedir. İlçemize özgü ürünlerden biride siyah havuçtur. Toprak yapısı nedeniyle sadece ilçemizde yetişen siyah havuç organik gıda boyası olarak başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerine gönderilmektedir.

İlçemiz hayvancılık açısından da büyük bir potansiyele sahiptir. Toplam  hayvan varlığında yıllar itibari ile ilçemizde  rakamsal artışlar göze çarpmaktadır. Et üretiminde de Ereğli  ülkemizdeki ilçeler arasında 10. Sırada yer almaktadır.

 

                                                                                   Ereğli Ticaret Borsası  

                                                                               Yönetim Kurulu Başkanı

                       Zekeriya ÜNLÜ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.