1. HABERLER

  2. Evci, Aday Adaylığını Açıkladı

Evci, Aday Adaylığını Açıkladı

Evci, Aday Adaylığını AçıkladıAK Parti Konya milletvekili aday adayı Songül Evci, Parti’de gercekleştirilen aday tanıtım toplantısında şunları...

A+A-

Evci, Aday Adaylığını Açıkladı

AK Parti Konya milletvekili aday adayı Songül Evci, Parti’de gercekleştirilen aday tanıtım toplantısında şunları söyledi: Ereğli’den artık bir kadın milletvekilinin Ankara’ya taşıma zamanının geldiğini söyleyerek, aday adaylığı sürecinde partililer ve Ereğli halkından destek istedi.

Songül Evci, Kadınların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha fazla söz sahibi ve kadınların sesi olabilmek için milletvekili aday adayı olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet tarihinde, kadın milletvekili Halide Edip Adıvar’ın Türk kadınlarının temsilcisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde adının geçtiğini hatırlatan Evci, “Bugüne kadar mecliste bir kadın milletvekili Ereğli’yi temsil etmedi.

Ben ilk olsun istiyorum.

Artık bir kadın vekilin Ereğli’den Ankara’ya zamanının geldiğini düşünüyorum.

Yaptığım teşkilat ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerinde böyle bir eğilim olduğunu görüyorum. İnşallah bu kez bu gerçekleşir” dedi.

Kadınların siyasette söz alması gerektiğinin altını çizen Evci, AK Parti hükümetinin kadınlara büyük önem verdiğini kaydetti.

Evci, Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve vahşice işlenen Özgecan Aslan cinayetini de şiddetle kınayarak, AK Parti hükümeti döneminde kadınlara yönelik uygulanan şiddete karşı birçok çalışma yapılarak kanun çıkarıldığını, milletvekili adayı gösterilip seçilmesi halinde mecliste kadın haklarının savunucusu olacağını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.