1. HABERLER

  2. Filorinalı’ya, Halkın İlgisi Yoğun

Filorinalı’ya, Halkın İlgisi Yoğun

Filorinalı Kurbanlık Koyunu Azad EttiCumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filroinalı, seçim çalışmaları kapsamında Selvili Köyü’nü,...

A+A-

Filorinalı Kurbanlık Koyunu Azad Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filroinalı, seçim çalışmaları kapsamında Selvili Köyü’nü, Pınarözü Köyü’nü, Vanlı Köyü’nü, Kargacı Köyü’nü ve Sazgeçit Beldesini ziyaret etti.

 

İlk olarak Selvili Köyü’nü ziyaret eden Köksal Filorinalı’ya, halkın ilgisi yoğun oldu. Vatandaşların sevgi gösterisi ile karşılanan Köksal Filorinalı, burada yaptığı konuşmada, Ereğli Belediye Başkanının verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi ve “tutamayacağınız sözleri verirseniz 5 yıl sonra halkın karşısına çıktığınızda zor durumda kalırsınız. Halk sormaz mı size, geçen dönem verdiğiniz sözlerin hangisini yerine getirdiniz diye?. Şimdi de termal otel yapımı için protokol imzaladıklarını söyleyerek halkı yanıltıyorlar. Ben her platformda başkana otelin yerini soruyorum cevap gelmiyor. Olmayan otele, bulamadıkları sıcak suyu satmak için protokol imzalıyorlar” dedi.

Selvili Köyü’nün ardından Pınarözü Köyü’ne geçen Köksal Filorinalı, köy halkı tarafından alkışlarla karşılandı. Özellikle çocukların ilgisinin yoğun olduğu Köksal Filorinalı, köy halkı tarafından getirilen kurbanlık koyunu kestirmeyerek azad etti. Filorinalı’nın bu davranışı da köylüler tarafından büyük takdir gördü. Köksal Filorinalı, Pınarözü Köyü’nde yaptığı konuşmada, Pınarözü Köyü’nün içme suyu sorununu çözeceklerini ifade etti ve Ereğli ile köylere yapılacak hizmetlerde halkın da görüşlerinin alınacağını belirtti.

-Sözünü Tutmayanlara Ereğli Halkı Oy Vermeyecek-

“Ereğli halkının, sözünü tutamayanlara ve Ereğli’yi il yapmak için önerge vermeye cesareti olmayanlara verecek oyu yoktur” diyen Köksal Filorinalı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Mevcut Belediye Başkanının 5 yıl önce erdiği sözleri düşünüyorum da, hiçbirini tutmadı. Bunun hesabını Ereğli halkı tabii ki de yapacaktır. Keşke başkan, verdiği sözleri tutsaydı da Ereğli halkı o güzel günleri birlikte görürdü. Ama sözünü tutmayanlara, Ereğli halkının vereceği oy yok. Biz, 45 gündür yaptığımız çalışmalarda Ereğli’de bir belediye hastanesi açacağımızı söylüyoruz. Oprukçu ise hastane benim işim değil diyorken, bizim projemizin tutarlılığını görünce şimdi o da belediye hastanesi yapma sözü veriyor.  Biz kilitli taş döşeyeceğiz dedikten sonra o da kilitli taş döşeme sözü vermeye başladı. Peki 5 yıldır aklınız neredeydi. Ereğli’nin sokaklarına döktüğünüz kumları da Ayrancı’dan getirtmek yerine Zengen’de devletin kum ocağından ücretsiz getirseydiniz daha iyi olmaz mıydı? Son zamanlarda Ereğli Belediyesine alınan personelin kendi seçim çalışmalarında çalıştırıldığını görüyoruz. Öte yandan MHP’li arkadaşlar, AKP Kadın kollarının sosyal hizmetler Vakfına ait araçlarla çalışmalara gittiğini söylüyorlar. E kendileri de belediyenin imkanlarını kullanarak seçim çalışmalarını sürdürüyorlar. Ben, kul hakkına inanan birisi olarak, benim ödediğim vergilerle, vatandaşların ödediği vergilerle maaşlarını alan personele bu tür bir çalışma yaptırmasından dolayı, Oprukçu’ya hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Konuşmasında AK Parti Adayı Özkan Özgüven ve Milletvekili Cem Zorlu’yu da eleştiren Köksal Filorinalı, konuşmasında şunlara yer verdi: “AKP’nin adayı ve milletvekili, Ereğli’ye hizmet yapacaklarsa, Ereğli’nin il olması için meclise bir dilekçe versinler. Dilekçeyi yazamıyorsanız, onu da biz yazarız, siz sadece götürün meclise verin. Ereğli’nin il olması için meclise önerge vermeye cesaretiniz var mı yok mu onu söyleyin. Bunu her platformda söylüyorum ama cevap yok. Çünkü böyle bir cesaretleri yok. Böyle bir cesareti olmayan insana, Ereğli halkının da vereceği oy yok”

Pınarözü Köyü’nün ardından Kargacı Köyü’nü ve Sazgeçit Beldesini de ziyaret eden Filorinalı, Sazgeçit Beldesinde yaptığı konuşmada, “beldelik hakkınızın elinden alındığı bir noktada, Ereğli’ye hizmetlerin yapılmadığı ve sözlerin tutulmadığı bir ortamda Sazgeçit Beldesinin doğru kararı vereceğinden eminim” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.